Generalitat preveu jornada partida a ESO per a la majoria malgrat l'allau de peticions d'intensiva0

776 15/06/2012, 11:25       #Mobilitzacions,

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat preveu per al pròxim curs horari de matí i tarda en la majoria de centres malgrat l'allau de peticions de jornada intensiva que ha rebut el departament, tot i que preveu habilitar excepcions, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc).

Fonts del departament han explicat a Europa Press que es tracta d'un "marc general", i que les sol·licituds de jornada intensiva dels centres es resoldran durant aquest mes.

Segons dades recents de la Conselleria, un total de 400 instituts dels 586 que hi ha a Catalunya, un 68,2%, han sol·licitat fer horari de jornada intensiva el pròxim curs.

Tot i això, es tracta ara com ara de sol·licituds, ja que ara els directors territorials han d'estudiar la situació de cada centre i decidir en funció de si es preveuen per a aquests alumnes ocupacions a la tarda, entre d'altres factors.

Més enllà d'aquesta situació, segons la regulació del calendari escolar per al pròxim curs, la Generalitat preveu que, als instituts, l'horari escolar "comprengui normalment horari de matí i tarda", mentre que preveu que el Batxillerat pugui organitzar-se en jornada intensiva.

En canvi, aquesta normativa preveu modificacions excepcionals del calendari i l'horari escolar, pel que disposa que aquest tipus de sol·licituds hauran de tenir el consens del consell escolar i mantenir el còmput global d'hores, entre d'altres.

"Per a l'autorització, el director dels serveis territorials ha de tenir en compte la situació global del centre", sosté l'ordre, que preveu la possibilitat que la direcció dels centres pugui demanar la jornada contínua.

Les modificacions han de ser aprovades per consens al consell escolar i, si no és possible, amb un vot favorable d'un mínim de tres quartes parts dels assistents del consell.

Amb això, el curs començarà el 12 de setembre per a l'educació Infantil i Primària, mentre que la Secundària i la postobligatòria ho farà l'endemà.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal