instruccions d'inici de curs d'Arts Plàstiques i EOI0

1258 02/07/2012, 08:09       #Mesa sectorial, #LOGSE, #LOE,

Ordre del dia:

1.- Document per a l’organització i el funcionament dels centres que imparteixen ensenyaments d’arts plàstiques i disseny i de conservació i restauració de béns culturals.

2.- Document per a l’organització i el funcionament de les escoles oficials d’idiomes.

3.- Proposta d’adaptació del pacte de la Mesa Sectorial d’educació, en relació amb els òrgans de representació i d’acció sindical del personal docent no universitari en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya.

4.- Torn obert de paraules.

Comença la Mesa amb una prèvia en la que es demana que s'expliquin les retallades als Serveis Educatius. L'administració respon que properament hi haurà una mesa específica.

1.- Document per a l’organització i el funcionament dels centres que imparteixen ensenyaments d’arts plàstiques i disseny i de conservació i restauració de béns culturals.

El Departament passa a explicar les novetats que hi haurà en l'organització i funcionament dels centres que imparteixen ensenyaments d'arts plàstiques i disseny i de conservació i restauració de béns culturals:

L'horari lectiu del professorat es modifica de la mateixa manera que a la resta de professorat de secundària: S'incrementa a 20 les hores lectives i a 28 les hores d'horari fix al centre.

Queda pendent de concreció els criteris organitzatius per cobrir les substitucions, que apareixeran en forma de instruccions per les direccions. Les organitzacions sindicals demanem que es tingui en compte que ja s'està organitzant el curs vinent.

Sobre les ESDAP, que imparteixen el títol superior de grau, l'administració explica que s'està treballant per garantir els plans d'estudis complets i l'encabiment del professorat en la normativa de la borsa de treball, amb els requisits específics per donar les classes de la titulació de grau.

ASPEPC-SPS demanem que es reconegui la feina dels Coordinadors de Seu i els Coordinadors de Títol i, per tant, tinguin:

  • Nomenament oficial
  • Complement
  • Reducció horària

El Departament passa a explicar les novetats dels nous Cicles Formatius LOE de la família de la Ceràmica Artística:

S' incrementen les hores de pràctiques de l'empresa
S'articula en mòduls de 33 hores
S'uneix l'obra final i les pràctiques a les hores del Curriculum
S'inclou la formació en anglès. S'ha previst que sigui el centre qui decideixi qui i com impartirà aquesta formació.

ASPEPC-SPS demanem que les proves d'accés es realitzin al juny, quan l'alumnat ja té els resultats de l'ESO i el Batxillerat, per facilitar l'acces de l'alumnat a aquesta tipologia d'estudis. El departament diu que es difícil fer-la més tard, però que treballaran per facilitar l'orientació cap als estudis artístics dels alumnes.

Desapareix la possibilitat de matriculació parcial en els Cicles Formatius d'Arts Plàstiques i Disseny LOGSE.

S'incrementen les possibilitats de convalidacions en els Cicle Formatius d'Arts Plàstiques i Disseny.

2.- Document per a l’organització i el funcionament de les escoles oficials d’idiomes.

El Departament passa a explicar les novetats en l'organització i funcionament de les Escoles Oficials d'Idiomes:

Les prescripcions passen a dependre de la Direcció d'Atenció a la Família.

S'especifiquen les dates del 21 de desembre, pels cursos intensius i extensius del primer quadrimestre i 15 de febrer pels cursos intensius del segon quadrimestre com a data límit per la renúncia de la matrícula a un idioma.

ASPEPC-SPS demanem que es reconegui la figura del coordinador de les aules d'idiomes que estan en diferents poblacions depenents de la mateixa EOI amb nomenament de coordinador, complement retributiu i reducció d'horari.

3.- Proposta d’adaptació del pacte de la Mesa Sectorial d’educació, en relació amb els òrgans de representació i d’acció sindical del personal docent no universitari en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya.

El Departament presenta una nova proposta de modificació dels Acords en matèria d'òrgans de representació i acció sindical encaminada a la congelació de les hores sindicals així com a la conversió d'una part d'aquestes hores en temps sense substitució alguna.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Esborrany Instruccions Arts Plàstiques i Disseny

Esborrany Instruccions Escoles Oficials d'Idiomes

Relacionat

Instruccions inici de curs 2012-2013. Normativa corresponent a l’organització i el funcionament dels centres per al curs 2012-2013.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal