Wert estudia la manera de finançar centres perquè se saltin el model d'immersió0

507 03/10/2012, 09:34   

Rigau diu que el govern espanyol cometria una il·legalitat si subvenciona escoles perquè donin classe en castellà

Segons 'El Mundo', Wert estudia la manera de finançar centres perquè se saltin el model d'immersió consensuat a Catalunya

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, assegura que el govern espanyol cometria una il·legalitat si decideix subvencionar escoles perquè imparteixin les classes en castellà, tal com publica aquest dimecres 'El Mundo'. "L'Estatut ens obliga a no separar els alumnes per raó de llengua, i aquest és el principi. Si el ministre aplica això es quedarà fora de norma", ha dit Rigau en declaracions a 'El món a RAC1'. "I què faran, traslladaran tots els alumnes a una sola escola, tenint en compte que el nombre d'alumnes és relativament petit?", s'ha preguntat. "Quan un model funciona, s'ha de respectar", ha remarcat. Dels 50.000 nous alumnes aquest curs de P-3, només els pares de 12 alumnes han demanat l'escolarització en castellà.

La consellera també ha recordat que el nivell de castellà dels alumnes catalans "està a la mitjana o per sobre la mitjana"."Ha de quedar clar que el castellà a les escoles de Catalunya té una bona cura, ha afirmat. "El ministre fa una proposta que forma part de les últimes declaracions que ell ha fet, però no té cap valor", ha conclòs.

Rigau feia referència a les paraules d'ahir de José Ignacio Wert, en què vinculava el creixement del sentiment independentista als continguts impartits a l'escola catalana. "No volen llegir la realitat, ni el que va passar a la manifestació de la Diada. La majoria de gent que es manifestava fa més de 30 anys que van anar a l'escola", li ha respost Rigau.

Segons informa aquest dimecres el diari 'El Mundo', el govern espanyol estudia pagar escoles perquè imparteixin en castellà a Catalunya i les Balears. La intenció del ministre Wert, segons el diari, és "resoldre el problema" que fa que "els pares d'algunes regions espanyoles no puguin escollir la llengua d'aprenentatge dels seus fills". El ministeri d'Educació estudia la possibilitat de signar convenis amb centres privats perquè donin classes en castellà "a la autonomies bilingües que no garanteixin aquest dret". Madrid finançaria el cost amb subvencions estatals. El govern espanyol no descarta un canvi legislatiu, però admet que la via suposaria "com a mínim tres anys".

En declaracions a TV3, la líder del PPC Alícia Sánchez-Camacho ha dit que "és responsabilitat d'Espanya garantir que els nens catalans sàpiguen castellà perfectament".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal