El nou esborrany de la 'llei Wert'0

1238 05/12/2012, 09:05       #Comunicats,

El nou esborrany de la llei "Wert" i les mesures que anuncia pel que fa al tractament de la llengua i la literatura catalanes com a matèria curricular en els nous plans d'estudi, semblen més aviat una vendetta en clau política, embolcallada, això sí, amb la displicent sornegueria que caracteritza aquest ministre, que no pas una llei educativa.

ASPEPC·SPS considera inacceptable el relegament a una condició merament subsidiària de les matèries relacionades amb la llengua i la literatura catalanes, i alhora que n'exigeix la seva inclusió com a matèries troncals i amb presència als exàmens externs que l'esborrany de la nova llei introdueix, anuncia que donarà suport a totes les iniciatives que sorgeixin en aquest sentit.

Pel que fa a la boutade del «xec escolar lingüístic», hem de dir que, més enllà del cinisme que se'n desprèn -sobretot provenint d'un ministre «retallador» com Wert-, no sembla sinó una manifestació més del seu menyspreu cap a l'ensenyament públic i de les seves indissimulades preferències per l'ensenyament privat. Exactament les mateixes propensions per les quals va incomplir la promesa electoral d'un batxillerat de tres anys, contrariament al que ell mateix i el seu president havien anunciat públicament i notòria. Algun dia parlarem d'això.

A més a més, es tracta de mesures de dubtosa legalitat. La llengua pròpia d'una comunitat autònoma té, segons la Constitució espanyola, també el rang de llengua oficial en el territori de la Comunitat en qüestió, i les Administracions tenen el deure de vetllar pel seu correcte domini i coneixement per part de la ciutadania. En no garantir el coneixement del català a Catalunya, el ministre Wert està vulnerant l'esperit i la lletra de la Constitució.

ASPEPC·SPS entén que aquestes mesures són una cortina de fum destinada a mantenir entretingut el personal mentrestant es prossegueix amb les retallades, amb la desregulació del funcionariat docent i amb la privatització de l'ensenyament públic. El ministre Wert ha demostrat reiteradament, tant pel seu tarannà com per la seva incompetència, una clamorosa incapacitat per dirigir l'educació d'aquest país.

Aquesta llei, tal com està ara mateix, és un bunyol. Esperem que el sentit comú prevalgui. Fóra demanar massa?

EL COMITÈ EXECUTIU D'ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal