Puntualitzacions sobre les reclamacions de la part ja meritada de la paga de Nadal0

1218 20/12/2012, 13:14       #Retribucions,

En relació a la reclamació individual facilitada per part d'ASPEPC·SPS i altres sindicats al professorat, en la qual es comminava l'Administració a pagar els 44 dies de l'extra de Nadal que ens corresponen a dreta llei,

  1. El document que hem facilitat fins a hores d'ara al professorat perquè l'empleni i l'entri per registre al Departament d'Ensenyament, és només un document "recordatori" del dret que hom té a percebre aquests 44 dies de la paga de Nadal: no és (encara) un recurs;
  2. Per a poder presentar una reclamació formal, com ara un recurs de reposició o d'alçada, cal que prèviament s'hagi produït el fet sobre el qual reclamem el corresponent rescabalament. I això encara no s'ha produït.
  3. Només quan no haguem cobrat aquests 44 dies -abans del 31 de desembre- estarem en situació de poder-los reclamar. Per aquesta raó, el document que hem facilitat no es pot considerar un recurs d'alçada i no té cap efecte administratiu en cas de resposta negativa per part de l'Administració.
  4. La finalitat d'aquestes reclamacions no és altra que «recordar-li» a l'Administració que sabem que té l'obligació legal d'abonar-nos íntegrament aquests 44 dies perquè són unes retribucions salarials que ja estaven generades quan es va anunciar la seva supressió i pressionar-la. Mentre no hi hagi produït el fet irregular no hi ha res a reclamar.
  5. Haver entrar per registre el model facilitat per ASPEPC·SPS o també, d'altres de similars que han preparat altres sindicats, no priva de cap dret en el sentit d'excloure els implicats d'una eventual extensió de sentència -en el cas que fos favorable.
  6. Un cop sapiguem del cert si aquests 44 dies se'ns han abonat o no, serà el moment de començar actuar amb efectes administratius. I evidentment, aconsellem que no es presenti cap recurs d'alçada davant de l'Administració a partir del moment en què es cobri la nòmina, perquè aleshores sí que l'eventual resposta negativa per part de l'Administració -ja fos per escrit o per silenci administratiu- obligaria a prosseguir la via judicial. Una moléstia que tal vegada es pugui evitar.

En aquest sentit, els serveis jurídics d'ASPEPC·SPS estan estudiant quin tipus de demanda judicial pot tenir més viabilitat i sota quina cobertura (individual, col·lectiva...) caldria dur-la a terme en el cas que l'Administració no ens hagi abonat aquests 44 dies abans del final de l'any 2012. Mantindrem informat el professorat en tot moment i optarem per la via més segura i solvent.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal