Mas-Colell anuncia la repetició de la retallada als treballadors públics 0

668 14/01/2013, 09:33       #Retribucions,

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit aquest diumenge en una entrevista al canal 3/24 que els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2013 seran "de manteniment i subsistència" i s'emmarquen en un moment d'excepcionalitat. El conseller ha reconegut que "l'esforç que haurem de fer amb els pressupostos d'aquest 2013 serà considerable", i ha avançat que "caldrà repetir les mesures de contenció que van afectar el personal de la Generalitat l'any passat".

Mas-Colell ha dit que "el que no és acceptable és el nivell d'ingressos que té Catalunya, perquè no permeten mantenir unes estructures de serveis públics que els catalans paguen" i ha afegit que no és una situació sostenible. D'altra banda, ha reconegut que aquesta falta de recursos públics "posa en perill l'estat del benestar". El conseller ha demanat que es flexibilitzi l'objectiu de dèficit marcat per Madrid i ha admès que l'objectiu seria arribar a una estabilitat fiscal −on es gasta el que s'ingressa−, perquè "els moments actuals deixen molt clar que dependre del crèdit aliè no és bo".

Pel que fa a possibles noves retallades, el conseller no ha volgut donar més detalls, però ha dit que amb les mesures que s'estan preparant es vol enviar el missatge que "no hi ha sectors socials que es quedin al marge dels ajustos que tenim". Tot i això, ha deixat ben clar que ara mateix "el tema principal és l'esforç equilibrat entre l'Estat i les autonomies. El govern central es basa molt més en el sacrifici de les autonomies i això s'ha d'equilibrar, perquè repercutiria en el dia a dia de les autonomies i el milloraria".

Finalment, el conseller ha dit que espera que a finals d'any estiguem millor que ara mateix. "En aquests moments, l'euro ja no està en dubte, i això és un inici d'any millor", ha dit. "Fa un any el món pensava que l'euro trontollava. Això no es tradueix directament en la nostra vida diària, però s'hi pot traduir a un any vista".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal