Wert ja no s'amaga0

647 08/02/2013, 09:27       #LOMCE,

Sense màscara. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aprofitarà l'última reunió de la sectorial d'Educació abans de l'aprovació del projecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat en l'Ensenyament (LOMCE) per expressar el rebuig de la Generalitat a un text que, segons ha assegurat, té com a primer objectiu la "recentralització i homogeneïtzació" del sistema, i que és "una ofensiva competencial i lingüística" que posa contra les cordes el model educatiu català. "Fins ara els textos deien que el primer objectiu de la Llei era la millora dels rendiments i lluita contra l'abandó escolar però l'última memòria ja diu que l'objectiu és l'homogeneització del sistema educatiu", ha explicat.

La sectorial d'aquest dijous, novament presidida pel Ministre Wert, ha de posar punt i final al debat amb les comunitats sobre la Llei. Durant la reunió es debat la memòria econòmica del projecte i també qui es farà càrrec dels costos indirectes de la Llei i el transvasament dels alumnes cap a centres de Formació Professional, dos aspectes que el Ministeri vol que vagin a càrrec dels pressupostos de les autonomies.

La consellera Rigau ja ha deixat clara l'oposició de la Generalitat al conjunt del projecte. En declaracions als mitjans a les portes de la sectorial ha afirmat que finalment el mateix ministeri ha posat sobre la taula l'autèntic "objectiu ocult" de la reforma, que és "la recentralització i homogeneïtzació del sistema".

Per tant, ha dit, la Llei constitueix una "ofensiva competencial i lingüística que trenca el model estatutari i la possibilitat d'ensenyar català i castellà en igualtat de condicions".

La prova, segons la consellera, és que la pròpia memòria dedica més pàgines a les sentències sobre el català que al dibuix de la nova ESO, quelcom que "mai s'havia vist".

480 milions d'euros

L'oposició del Govern va més enllà de l'esperit de la Llei. També té a veure amb els 480 milions d'euros que costarà despolegar-la en un moment de màxima austeritat en què l'executiu espanyol s'ha compromès amb Europa a retallar 1.735 milions d'euros en educació.

Segons la consellera, si a aquesta rebaixa s'hi afegeixen els 480 euros caldrà que el govern espanyol toqui aspectes "molt importants" del sistema com les beques i els ajuts a l'estudi. "No podem construir un sistema educatiu nou sobre un sistema estressat i amb precarietat pressupostària", ha recordat.

Per tot plegat, el projecte tirarà endavant sense el vist i plau de Catalunya. "Nosaltres sabem que aquesta és una ofensiva que afecta de manera profunda les nostres competències que havien estat definides a l'Estatut com a compartides i que ara queden com a residuals", ha denunciat.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal