Cospedal regala 1.000 euros a tots els alumnes que es treguin l’ESO0

669 21/02/2013, 12:39       #Retribucions,

El Govern de Castella-la Manxa donarà mil euros a cadascun dels cinc mil aturats d’entre 18 i 25 anys que es treguin l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) el curs vinent. També regalarà mil euros als joves desocupats que es aprovin l’FP i a aquells vulguin cursar el batxillerat.

El Pla d’Acció per al Treball juvenil aprovat per l’Executiu manxec conté un programa específic de formació, dotat amb 15,4 milions d’euros, per incentivar que els ‘ni-nis’ tornin a obrir els llibres.


Castella-la Manxa té 33 centres d’Educació de Persones Adultes i 81 aules de persones adultes dependents que s’encarregaran d’impartir els cursos, tant per als cinc mil alumnes que es vulguin treure l’ESO, com per als mil que aspiren a obtenir el títol de Formació Professional.


També rebran la mateixa quantitat els joves sense feina que ja tenen els estudis obligatoris i que vulguin accedir al batxillerat d’adults.I una darrera ajuda, també de mil euros, destinada a mil cinc-cents joves, dels 20.000 comptabilitza la conselleria d’educació, que estan inscrits a l’INEM i es vulguin treure el graduat escolar mitjançant proves d’accés lliure.Espanya és el país europeu amb l’índex de fracàs escolar més elevat. I Catalunya és la segona pitjor comunitat, amb un 22% d’estudiants que no arriben a graduar-se, i d’un 26% que no passen de l’ESO. I això que aquest darrer percentatge s’ha reduït set punts en els darrers cinc anys.

Segons un informe de la fundació Bofill, l’any 2011 hi havia a Catalunya 140.000 ‘ni-nis’ d’entre 16 i 24 anys. Tres punts per sobre de la mitjana espanyola.

En el darrer trimestre de 2012 hi va haver un augment de l'1,6% de la taxa d’atur dels joves de 16 a 29 anys, situant-la en un 38,4%. Per quart trimestre consecutiu, l’atur juvenil ha arribat al seu màxim des que va començar la crisi. En xifres absolutes, a Catalunya hi ha 261.300 persones joves aturades.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal