La Generalitat eliminarà als empleats públics l'equivalent a una paga extra0

998 26/02/2013, 09:24       #Retribucions,

La Generalitat ha confirmat als sindicats de la funció pública que enguany eliminarà als empleats públics l'equivalent a una paga extra i que ho farà descomptant mitja paga a l'extraordinària de juny i l'altra mitja a la de Nadal. El 2012 els funcionaris ja van veure retallada la seva paga extra.

La Generalitat sosté que el dèficit imposat per a aquest any, que és del 0,7% del PIB, tot i que el Govern aspira que es flexibilitzi, no li deixa altra opció que estalviar el 2013 en el capítol de personal, com a mínim, la mateixa quantitat que l'any passat, uns 730 milions.

Gairebé la meitat d'aquest estalvi provindrà de l'eliminació de l'equivalent a una paga extra als empleats públics, fet que suposa un 6 o un 7% del sou, segons els sindicats. La resta s'aconseguirà reduint al mínim la contractació d'interins, no cobrint jubilacions o bé congelant l'aportació al fons de pensions, entre altres mesures.

La mesura sobre la paga extra afectarà a uns 220.000 empleats públics. La Generalitat té uns 165.000 funcionaris, però el nombre s'incrementa per sobre dels 220.000 si se sumen els treballadors de l'Administració i els del sector públic, és a dir, personal d'empreses públiques i organismes autònoms.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal