No és una retallada: és acarnissament0

741 27/02/2013, 07:26       #Retribucions, #Comunicats,

Comunicat d'ASPEPC·SPS sobre la nova supressió d'una paga extra als funcionaris públics catalans.

Feia temps que ho estaven insinuant: els funcionaris catalans ens quedaríem molt probablement un any més sense una paga extra. L'execució o no d'aquesta mesura semblava dependre del marge de dèficit que s'autoritzés finalment per al pressupost d'aquest any. Ara, aquest "molt probablement" s'ha materialitzat en un "ens quedarem sense paga extra" inapel·lable i definitiu.

I això malgrat que la variable de què semblava dependre encara no s'ha concretat. És clar, ho tenien pensat de molt abans. No és, efectivament, una retallada més, sinó acarnissament.

Que en un situació de crisi i d'autèntic escàndol públic com la que estem vivint, l'únic que se'ls pugui acudir als polítics sigui estafar els funcionaris és tot un indicador, no només de la seva incapacitat, sinó també, i molt més significatiu, del biaix cap a on tendeixen quan van maldades: retallar als de sempre. Efectivament, hi ha moltes altres partides que no s'han tocat i que, sense que entrem ara a enumerar-les, són molt més "supèrflues" que la nòmina dels funcionaris.

Amb aquesta nova mesura, la pèrdua de poder adquisitiu del nostre col·lectiu en els darrers tres anys està rebentant les estadístiques. I més encara si considerem que, en el cas dels docents, les retallades salarials han anat acompanyades de significatives pèrdues de drets -com ara les reduccions salarials en cas de baixa-, d'augments en l'horari laboral i de reducció de plantilles. No cal dir que les conseqüències de tot això són devastadores per al sistema públic educatiu català.

ASPEPC·SPS vol manifestar el rebuig més absolut a aquesta nova retallada, alhora que anuncia la seva voluntat de participar, tal i com ja està fent, en totes les mobilitzacions del nostre col·lectiu per tal d'aconseguir-ne la seva retirada.

ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal