El TSJC obliga a fer les classes en castellà si un alumne ho demana 0

535 10/04/2013, 18:23   

Una nova interlocutòria afirma que no és suficient amb l'atenció individualitzada de l'estudiant que ho reclama, tal com pretenia Ensenyament.

Una nova interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), del 6 de març, en resposta a una de les famílies que sol·licitava l'escolarització en castellà, especifica que l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem significa que cal garantir el castellà com a llengua vehicular no només per al nen que ho demana sinó "per a tota la classe" en la qual estigui matriculat.

El TS va sentenciar que el sistema educatiu en el seu conjunt no havia de canviar però que calia donar resposta a la petició de les famílies que demanin l'escolarització en castellà. El departament d'Ensenyament ofereix aquesta resposta en forma d'atenció individualitzada a l'alumne que ho sol·licita en els primers cursos d'escolarització.

Però la nova interlocutòria del TSJC deixa clar que no és suficient amb aquesta atenció individualitzada, sinó que "la necessària adaptació del sistema d'ensenyament lingüístic a la consideració del castellà com a llengua vehicular" ha d'ampliar-se "a tota la classe o unitat escolar de la qual forma part aquell alumne". "Allò acordat afecta l'alumne juntament amb els seus companys", afegeix.

Segons Convivència Cívica Catalana, la plataforma que dóna suport a les famílies demandants, aquesta decisió del TSJC obliga la Generalitat a "impartir ensenyament bilingüe en les classes de 10 centres escolars de tot Catalunya on els pares ho han sol·licitat", cinc d'ells a la demarcació de Barcelona, 3 a Tarragona i dos a Girona.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal