Seguiment d'un 15% a l'ensenyament públic 0

782 09/05/2013, 18:12       #Vaga, #Mobilitzacions, #LOMCE,

La vaga d'ensenyament d'aquest dijous està tenint un seguiment global del 55%, segons calculen tant CCOO com UGT.

El seguiment entre els estudiants de secundària i de les universitats se situa entre el 70% i el 80%, segons l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC).

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha rebaixat sensiblement aquestes xifres de seguiment en declaracions a la premsa als passadissos del Parlament. Segons Rigau, el seguiment de la vaga està sent del 15,51% a l'ensenyament públic i del 3,42% als centres concertats.

Per la seva banda, la secretaria d'Universitats de la Generalitat parlava de "normalitat" als centres públics, especialment als del territori: Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. En canvi, a la UB admet que hi ha hagut una "afectació important" entre els estudiants amb facultats "tancades" com les Economia i Empresa o Física i Química, però no ha donat dades de professorat.

A la UAB, no hi ha activitat acadèmica al campus de Bellaterra per la vaga d'estudiants, tot i que segons el Govern la incidència entre els professors i personal administratiu ha estat "poc important". A la UPC, també s'ha notar la "menor afluència" d'estudiants, segons Universitats, amb alguns dels seus centres tancats del tot, com l’ETS d’Arquitectura de Barcelona i a l’ETS d’Arquitectura del Vallès i a la Facultat de Nàutica.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Md'UCE) de Catalunya, que agrupa sindicats docents, sindicats d'estudiants, associacions de pares i moviments de renovació pedagògica, dóna suport a aquesta vaga, que ha estat convocada pels sindicats a nivell estatal contra les retallades i contra la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) del ministre José Ignacio Wert.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal