IV Escola d'Estiu d'ASPEPC·SPS: cursos telemàtics reconeguts pel Departament0

3835 14/05/2013, 09:24       #Formació,

Com cada any la Federació ASPEPC·SPS ofereix dins la seva IV Escola d'Estiu una sèrie de cursos telemàtics de 30 hores de durada i reconeguts pel Departament d'Educació. L'Escola durarà de l'1 al 14 de juliol i el període de matrícula serà del 20 de maig al 24 de juny. Cursos i preus.

Relació de cursos

Requeriment mínim general: Coneixements de la plataforma Moodle a nivell d'usuari i utilització de software lliure.

Desenvolupament de webs de centre

Formador:

Ricart Rotllant, Ivan

El curs ensenya, pas a pas, com crear una web orientada a centres educatius mitjançant programari lliure, d'una manera ràpida i senzilla i, el que és més important, sense coneixements previs d'entorns web.

Destinataris

Qualsevol persona vinculada a l'ensenyament que vulgui aprendre a crear portals web

Requisits

La persona interessada ha de tenir coneixements bàsics del sistema operatiu Windows o Linux a nivell d'usuari.
No calen coneixements previs de cap llenguatge de programació ni d'entorns web.

Ciutadania digital i perills d'Internet en l'adolescència

Formador: Roset Mayals, Roman

Els objectius d'aquest curs són dos:

1. Donar a conèixer de forma clara als docents, quins són els perills reals de navegar per Internet per als adolescents així com ensenyar diferents mesures per prevenir aquests perills.

2. Donar a conèixer els fonaments del concepte ciudadania digital: la identitat digital, reputació online i convivència en la xarxa.

Tant el primer punt com el segon dels objectius donen punts de vista nous als docents per a poder acompanyar als estudiants a tenir uns hàbits saludables i eficients en la seva vida, dintre de l'esfera digital. Donat que la xarxa a passat a ser un element totalment integrar a les nostres vides, és important que els docents puguin tenir eines (com les que es donen en aquest curs) per instruir de forma efectiva de forma transversal, l'ús saludable de la tecnologia.

Destinataris

Qualsevol persona vinculada a l'ensenyament

Requisits

Coneixements en xarxa socials: novell i mitjà

Disseny d'activitats amb programari lliure per a l'àrea de Música

Formadora:

Borràs Cristòfol, Esther

Objectius:

L'objectiu del curs és donar a conèixer eines de programari lliure útils per a desenvolupar activitats tant a l'aula de Música com a la d'informàtica musical, amb especial atenció al processament d'audio i el treball amb MIDI i les combinacions d'ambdós àmbits.
El curs s'orientarà prioritàriament al voltant de la confecció i disseny d'activitats d'ensenyament-aprenentatge complementàries que ajudin a la comprensió de continguts fonamentals de la matèria.

Destinataris:

Tot el professorat interessat. Entorn Window i Linux (no es garanteix el correcte funcionament de tot el programari en entorn Mac).

Requisits:

Micro per a gravació.

Salut laboral i prevenció de riscos laborals

Formadora:

Orteu Guiu, Llúcia

Aquest curs està dissenyat per dotar als docents d'eines que els permetin identificar els factors de risc existents en el seu àmbit de treball, relacionant-los amb els efectes que provoquen en la seva salut i fent la proposta de mesures preventives per evitar-los.

Quan parlem de riscos en l’ensenyament, fem referència principalment a patologies foniàtriques, musculoesquelètiques i psicològiques, a més de les relacionades amb els aspectes materials i ambientals dels espais de treball on realitzen les seves tasques.

Destinataris:

Tot el professorat en general

Requisits:

Cap

"Scratch": una eina per resoldre problemes, expressar-se, col·laborar i jugar

Formadora: Zorrilla Díez, Mercedes

Descripció:

Curs telemàtic que té per finalitat donar eines per treballar amb Scratch a l'aula des de la perspectiva de la pedagogia de la resolució de problemes. Scratch es una eina especialment útil per portar a terme projectes en tots els àmbits, resoldre problemes, expressar-se i col·laborar.

Objectius:

Aquest curs té tres objectius principals:

  1. Descobrir els usos pedagògics d'aquesta eina, compartir-los, debatre'ls i produir material pedagògic adient.
  2. Conèixer Scratch i aprendre a programar amb ell.
  3. Posar en pràctica aquests coneixements en un petit projecte que ajudi a treure a la llum les dificultats de la programació.

Destinataris i coneixements previs:

Professorat de qualsevol nivell educatiu. És convenient tenir pràctica en el funcionament bàsic de l'ordinador i de les seves principals aplicacions, la navegació per Internet i el servei de correu electrònic.

Requisits:

Estar disposat a participar activament en el desenvolupament del curs.

Qualificació, competències i incorporació a la feina

Formadora: López Lorenzo, Miren Itziar

El curs pretén donar les eines al professorat per conèixer més a fons el sistema de qualificacions professionals i les eines que tenen al seu abast per realitzar l'orientació dels seus alumnes tant acadèmica, professional com laboral. Plantejarem una sèrie d'eines (el currículum, la carta de presentació, possibles itineraris...) i com poden utilitzar-les amb els seus alumnes per tal de realitzar una bona orientació

Requisits

Conèixement bàsic de les eines comunicatives on line: correu electrònic, adjunció de fitxers...

English to go abroad

Formadora: Salgado Blesa, Mònica

Curs on l’estudiant aprendrà recursos lingüístics i culturals per afrontar amb eficàcia les situacions comunicatives més habituals en els viatges i estades perllongades en països de parla anglesa. S’oferirà vocabulari específic i exercicis de comprensió auditiva i lectora per comprendre les situacions en context i habituar-se a la pronúncia i role-plays per afavorir la producció de llengua apresa.

Objectius

Reconèixer i poder utilitzar en el discurs propi termes, expressions i frases habituals en les diferents situacions quotidianes de la vida en un país de parla anglesa, per exemple: transport, cerca de feina, cerca de casa, temps lliure, etc.

Conèixer i fer pròpies les convencions culturals que facilitaran la conversa i la comunicació amb els residents al país.

Destinataris

Persones que tinguin un nivell intermedi o tercer d'anglès

Requisits

Els participants hauran de tenir un nivell d'anglès intermedi com a mínim.

Fotografia bàsica amb GIMP

Formador: Casas Torres, Llogari

En aquest curs es fa una revisió de totes les eines y mecanismes que permeten fer qualsevol de les operacions bàsiques que són necessaries conèixer per poder treballar en imatges digitals.

Objectius

Conèixer les diferencies i usos dels formats més utilitzats en imatge digital.

Aprendre a treballar amb les eines de pintat i el tampó de clonar.

Saber retallar, girar, escalar i canviar de mides una imatge.

Treballar amb les eines de selecció.

Entendre el concepte de capes i saber-hi treballar.

Conèixer els diferents modes de mescla de les capes.

Conèixer el funcionament bàsic de les màscares de capa. Iniciar-se en processos de retoc professional.

Destinataris

Persones sense coneixements de programes de retoc d'imatges o que vulguin ampliar i/o refrescar els seus coneixements de GIMP.

Requisits

Sense requisits previs

Requisits de maquinari:

Ordinador PC o Mac i connexió a internet.

Moodle I: l'aprenentatge en entorn d'aula virtual

Formador: Guerrero Hernàndez, Guillermo

Introducció a les tècniques TIC utilitzant la plataforma Moodle.>

Objectius:
  • Promoure l'ús de les TAC a les aules.

  • Desenvolupar estratègies relacionades amb la competència digital i comunicativa a través del treball en línia.

  • Conèixer i fer servir les possibilitats bàsiques de l'entorn virtual d'aprenentatge Moodle com a eina d'organització de l'activitat didàctica.

  • Construir una unitat didàctica funcional per utilitzar amb alumnat des d'una aula virtual construïda amb Moodle

Destinatari

Tot professorat de qualsevol nivell educatiu que vulgui aproximar-se a l'educatiu en entorn d'aula virtual i la utilització de Moodle.

Requisits

Tot software necessari serà indexat o lliurat durant el curs. Es potenciarà el software lliure en l?entorn de aula virtual.

Per a fer aquest curs cal tenir un coneixement bàsic de les TIC: ús d'Internet, processador de textos, correu electrònic, maneig de fitxers i directoris. Es recomana l'ús de software lliure tant en el SS.OO com en les aplicacions ofimàtiques. Durant el curs es farà lliurament i reforç de les avantatges de l'ús del software lliure front el privatiu.

Per seguir el curs no cal disposar d'un entorn Moodle ja que es proporcionarà un espai on fer les pràctiques i construir el projecte del curs.

Programas de la Acción Educativa española en el Exterior

Formador: Pujol Llop, Mario

El curs fa un repàs de les diferents opcions que les Administracions educatives, tant estatals com autonòmiques, així com altres institucions presenten per a treballar o ampliar la formació com a docents a l’estranger. Descriu els programes existents, les seves característiques i condicions, i la institució que les proposa.

Objectius

Tenir una idea global dels diferents programes de treball i formació que ofereixen les Administracions educatives i altres institucions de l’estat espanyol.

Conèixer a qui van dirigits aquests programes, quines condicions de participació demanen, les característiques essencials, quin àmbit temporal i geogràfic abracen i les condicions econòmiques.

Plantejar-se des de la situació personal i laboral de cada participant quin seria el programa més adient de cara a una possible sortida a l’estranger.

Destinataris

Mestres i professors, siguin funcionaris, interins o substituts interessats en conèixer les opcions existents per a treballar o seguir la seva formació a l’estranger.

Requisits

Coneixements bàsics de informàtica per poder treballar a l’entorn Moodle.

Preus

No afiliats: 70 €

Afiliats SÈNIORS: 30 €

Afiliats JÚNIORS: 40 €

Termini d'inscripció

De 20/05/2013, 10:00 fins 24/06/2013, 22:00

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal