Wert retreu a Catalunya el seu nivell de fracàs escolar0

872 22/05/2013, 08:12       #LOMCE,

La marató de set preguntes a què ha estat sotmès aquest dimarts el ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, al Senat ha finalitzat amb una nova envestida a Catalunya: “No poden estar vostès gaire satisfets del seu nivell d'abandonament escolar, que és el de la mitjana d'Espanya i no el que els correspondria” pel seu nivell socioeconòmic. Responia així al senador de CiU Ramon Alturo, que li havia demanat la presentació d'un nou projecte del llei perquè l'actual LOMCE és “un atemptant a la cohesió social i al model d'immersió que l'ha garantit, creant un problema on no n'hi ha”.

Wert li ha recordat que 1.031 pares han demanat l'escolarització en castellà, i se'ls ha de garantir aquest dret, segons mandat del Tribunal Constitucional. “No anem contra la immersió, és un problema de llibertats”, ha assenyalat.

Malgrat diverses apel·lacions al consens i a la voluntat d'arribar a acords durant la tramitació parlamentària, el ministre ha advertit que no cedirà en “res del que és essencial”, i entre el que és essencial considera que figura la qüestió lingüística. Excepte, això sí, que la Generalitat ofereixi una fórmula alternativa per garantir aquest dret als pares.

Cinc senadors socialistes li han demanat la retirada d'un projecte en què “està sol socialment i políticament”. Rafael Bruguera (PSC) l'ha qualificat de “cop d'Estat democràtic al sistema educatiu”.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal