Catalunya reduirà places de magisteri0

644 04/06/2013, 08:25   

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha anunciat aquest dilluns que reduirà les places de la carrera de magisteri perquè augmenti la nota de tall i establirà la possibilitat de cursar dobles titulacions, amb l'objectiu de millorar la "qualitat dels docents".

Ho ha avançat la consellera en un dinar a la Tribuna de l'Ateneu Barcelonès sota el títol 'La força de l'educació', on ha explicat que ella mateixa i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, detallaran aquesta reforma en els propers dies.

A més de la reducció de l'oferta de places –que el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va xifrar aquest cap de setmana en un 15%–, Rigau ha explicat que la cursa es podrà complementar amb "ofertes diferenciades" com, per exemple, les dobles titulacions, de manera que el període d'estudi es podrà allargar.

En relació a les dobles titulacions, Rigau ha concretat que encara s'ha de veure "quines universitats es vincularan" a aquesta proposta i ha sostingut que, amb aquesta reforma d'accés, els estudis de magisteri seran més exigents.

"Estem treballant perquè la universitat assumeixi una nova manera de formar els nostres mestres i hi ha una molt bona predisposició per part de les universitats catalanes", ha assegurat, i ha afegit que cal que el mestre sigui una persona culta amb bon nivell.

Així, ha dit que no és que els docents actuals estiguin mal formats, sinó que estan formats "amb el que els van ensenyar", per la qual cosa es necessita que les noves generacions siguin cultes en el seu conjunt.

Ha recordat que entre el 75% i el 80% dels professors provenen del batxillerat humanístic i social, per la qual cosa defensa que en arribar a magisteri facin també formació científica i no només didàctica en ciències, perquè els coneixements en matemàtiques són "insuficients".

A més, Rigau ha criticat l'excessiva especialització dels docents: "Hem anat especialitzant tant el mestre de Primària que hem pres mal".

Segons la consellera, la reforma d'accés als estudis de magisteri ha d'anar acompanyada per una reforma en la provisió de llocs de treball, que està impulsant Ensenyament amb l'esborrany del decret de plantilles, que pretén que els directors puguin escollir el 50% dels professors i exigir un perfil determinat.

"La transmissió cultural a l'escola ha de venir de la qualitat dels seus docents perquè és la manera de compensar la desigualtat de les oportunitats", de manera que un docent culte compensi el fet que un nen vingui d'un entorn feble socialment i culturalment, ha apuntat Rigau.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal