Criteris de gestió de la borsa de treball docent i instruccions d'inici de curs0

1329 26/06/2013, 10:26       #Mesa sectorial, #Interins i substituts,

Ordre del dia:

1. Criteris per a la gestió de la borsa de treball de personal docent per al curs 2013-2014.

2. Presentació dels nous documents per a l’organització i la gestió dels centres educatius.

3. Documents relatius a personal docent.

4. Documents relatius a currículum

- Educació infantil i primària, ESO, Batxillerat i Adults

- Formació Professional

5. Documents relatius a qüestions generals de funcionament dels centres.

6. Torn obert de paraules.

1.Criteris per a la gestió de la borsa de treball de personal docent per al curs 2013-2014.

L'administració presenta la Resolució sobre criteris per a la gestió de la borsa de treball de personal docent per al curs 2013-2014. La novetat més important és la incorporació al text de les diverses resolucions (20 de novembre de 2012 i 13 de març de 2013) que al llarg d'aquest curs han modificat els criteris inicials de gestió. També s'incorpora l'ajornament de dos anys en l'exigència del màster per determinades especialitats d'FP i la instrucció sobre l'assignació de tasques del professorat substitut.

La part sindical considera que les “millores” introduïdes al llarg del curs són del tot insuficients i demana, un cop més, el retorn a les substitucions de jornada sencera des del primer dia. Contra l'argument de l'escassa disponibilitat pressupostària cal recordar l'estalvi generat pels descomptes que s'apliquen en cas de llicència per malaltia, pel fet que aquestes absències no es cobreixen fins el 10è dia -en el millor dels casos- i per la disminució del nombre de baixes. Així també s'evitarien les incongruències i dificultats que genera l'actual sistema de blocs horaris de substitucions, com per exemple, el fet que una persona amb una jornada del 86% no pugui demanar la reducció per lactància perquè no té -sobre el paper, però sí a la pràctica- jornada sencera. L'administració no atendrà cap de les demandes sindicals.

2-5 Presentació dels nous documents per a l’organització i la gestió dels centres educatius.

Es presenten els nous documents per a l’organització i la gestió dels centres educatius (les “instruccions d'inici de curs”) en un nou format que es pretén més àgil i sense repeticions innecessàries. Els documents s'organitzen en quatre apartats: Projecte educatiu, currículum, organització de centres i gestió. A través d'un cercador en la intranet del departament, els interessats, direccions i professorat podran filtrar la recerca i descarregar aquells documents que contenen les instruccions que precisen.

A banda de la re-organització dels materials i de l'obligada incorporació de determinats canvis normatius, l'administració aprofita, un cop més, per “colar” en les instruccions d'inici de curs un sèrie de mesures que no han estat ni tan sols regulades per cap resolució ni prèviament presentades a la mesa sectorial. Exemple més flagrant del primer cas: les instruccions incorporen l'ampliació de l'oferta de cursar determinades matèries de batxillerat a través de l'IOC a primer de batxillerat i a quart d'ESO (!). Exemple del segon cas: s'inclouen instruccions sobre l'anomenat PIM (tal i com sona, Teníem TIC i TAC ara tindrem PIM....) el Pla Intensiu de Millora que preveu desdoblar grups a primer d´ESO per a reforçar els alumnes amb dificultat en llengua i matemàtiques. Això sí, sense aportar cap recurs al centres que no sigui estalviar hores en l'oferta de matèries optatives de batxillerat i quart d'ESO desviant l'alumnat a l'oferta de l'IOC.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal