Ensenyament vol que totes les escoles imparteixin almenys un 12% de l'horari en anglès0

552 16/07/2013, 22:04   

El govern de la Generalitat ha aprovat avui un pla de plurilingüisme escolar que es fixa com a objectiu que, en cinc anys, totes les escoles de primària de Catalunya imparteixin el 12% del seu horari lectiu en anglès (més enllà de la matèria específica d'anglès), percentatge que equival a una assignatura però que es distribuirà entre totes les matèries no lingüístiques.

Per als instituts de secundària, l'objectiu és que el 15% de l'horari de l'ESO s'imparteixi en anglès, el 15% de l'horari en formació professional (FP) també, i per al batxillerat sigui un 18% de l'horari.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat aquest matí de dimarts que avui ja hi ha 1.247 centres que fan alguna assignatura en anglès més enllà de la matèria específica d'aquesta llengua. L'objectiu és estendre això a la totalitat dels 3.625 centres escolars de Catalunya de cara al 2018. El pla, però, arrencarà el curs vinent amb una prova pilot a 50 centres.

Amb aquest increment, s'elevarà també l'exigència d'un nivell mínim en acabar l'ensenyament obligatori. També el 2018, es pretén que tothom surti de l'ESO amb un mínim de l'A1 i el 50% arribi fins al B1. Segons Rigau, avui el 40% dels alumnes que acaben l'ESO "s'aproximen ja al B1" d'anglès.

L'objectiu final és que "d'aquí uns anys" ja tinguin el B2, que és l'equivalent al First Certificate, en acabar el batxillerat i accedir a la universitat, per avançar-se a l'objectiu de la conselleria d'Economia que el proper curs impulsarà l'exigència d'aquest B2 per poder obtenir qualsevol titulació universitària.

Alhora, s'exigirà un nivell A1 o A2 de la segona llengua estrangera en acabar l'ESO. Es fixa l'objectiu per a 2018 d'elevar al 75% el nombre d'alumnes que cursen una segona llengua estrangera, quan ara són només el 20%.

Per poder implementar tot aquest pla, la conselleria oferirà a tots els centres un material didàctic elaborat en institucions angleses de prestigi com Oxford o Cambridge, amb metodologies i continguts per impartir almenys una unitat en anglès dins de cada assignatura.

No obstant, només un 10% dels professors en actiu ara mateix tenen el nivell suficient d'anglès per impartir assignatures en anglès, és a dir, que tenen un B2, que és el que l'Estat fixa com a nivell exigible per poder donar classe de qualsevol assignatura en anglès.

Rigau ha al·legat que "a la borsa de substitucions", és a dir, entre els interins i substituts que no treballen ara, hi ha molts professors amb aquest nivell preparats per poder impartir classe en anglès. Alhora, ha explicat que "s'aprofitaran els recursos" humans al màxim de manera que els professors que tinguin aquest nivell puguin impartir una unitat de la seva matèria en anglès per a tots els cursos del mateix centre, més enllà que sigui mestre o professor d'aquella matèria per a un sol curs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal