Contra el decret de plantilles0

1962 30/10/2013, 11:30       #Opinió, #LOMCE, #LEC, #Decret de plantilles,

El nou decret de Plantilles de la LEC que el govern català vol aprovar, com més aviat millor, pot ser el desastre més gran que el Departament pugui fer. El principi de la fi...

L’aprovació de la "LOMCE" fa que el desplegament de la LEC passi desapercebut. Ja els va bé, Madrid els hi ha servit en safata d’or perquè així estiguem ben entretinguts amb la nova llei d’educació wertiana i no mirem gaire, o gens, cap a la LEC.

El decret de plantilles vol ser, serà, el triomf dels mediocres emparats i amarats de poder. Una conjura de necis aprovada amb la connivència i l'acceptació de la majoria de partits polítics representats en el parlament. Permetrà que les direccions escollin bona part dels professors dels seus centres. Direccions, algunes de les quals, com a únic mèrit poden enarborar haver passat un curset i que ja estan esmolant les seves armes per fer de capitans, i si cal, de botxins.

Quan un claustre tria una direcció vol dir, sense cap mena de dubtes, que tria els millors, si més no, tria aquells que es presenten, amb noms i cognoms, i currículum conegut i reconegut. Cert que no en tots els casos són els millors però, pel fet de dependre d’unes votacions, ja miren de presentar un programa just i que convenci al claustre. Si més no a una part important. Tots i totes ens hauríem de fer responsables de l’elecció d’un equip directiu per evitar, fet que malauradament s’ha donat en alguns casos, un buit de poder. Un buit que és, immediatament, aprofitat pels mediocres per ensenyar la poteta, com el llop de la Caputxeta. I un cop a dins, s’esmolen les dents i s’afanyen a celebrar un gran festí, a costa del professorat i, de retruc i evident, de l’alumnat.

En poc temps veurem en els centres un claustre format per amiguets, familiarets, fills d’amiguets i familiarets de direccions. I quan no omplin tots els buits, una gran part estarà formada per docents trepes, ambiciosos i llepaculs. O sigui, una troupe de saltimbanquis que faran la cort a una direcció sorgida de les clavegueres pudents d’un sistema que vol, sobretot, tenir docents servils sense importar-li, amb total impudícia, la seva vàlua professional.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal