Comunicat d'ASPEPC·SPS sobre la reclamació de la paga extra de Nadal de 20120

1886 21/11/2013, 14:01       #Retribucions, #Comunicats,

Alguns jutjats estan començant a publicar sentències contra la detracció de la part de la paga extra de Nadal de 2012 que ja s'havia meritat -44 dies- quan es va aprovar la seva supressió.

Cal recordar en aquest sentit que la paga extra no és un do que graciosament se'ns concedeix, sinó una quantitat que anem guanyant cada dia de treball, tot i que no se'ns paga a final de mes, sinó que se'ns acumula durant un període de sis mesos al final del qual se'ns transfereix en forma de paga extra. Altrament dit, el salari d'un any no se'ns retribueix en dotze pagues, sinó en catorze. Doncs bé, quan l'any passat es va anunciar la supressió d'una paga extra, tots els funcionaris ja portàvem meritats 44 dies d'aquesta paga -des de l'1 de juny, concretament-, i aquest tram no ens el podien detreure perquè seria alguna cosa així com ara que no et paguessin una part del treball que ja has realitzat.

Atès que estem rebent moltes consultes sobre què cal fer ara, us informem de quina és la situació. En el seu moment, els sindicats vam presentar unitàriament una reclamació en via administrativa amb el conjunt dels funcionaris de la Generalitat.

Actualment, en general, tots els tribunals estan dictant que l'Administració ha de retornar 44 dies de la paga suprimida. Tot i això, recomanem mantenir la calma i esperar per poder preparar una demanda col•lectiva, per la qual cosa és aconsellable no presentar en aquest moment cap reclamació individual.

ASPEPC·SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal