Comunicat del professorat de l'Institut Sant Andreu de Barcelona0

6624 17/12/2013, 10:05       #Opinió, #Mobilitzacions, #Decret de plantilles,

Els professors i professores sotasignats, del Claustre de l’Institut Sant Andreu, manifestem la nostra absoluta perplexitat i indignació per la suspensió preventiva provisional del nostre company i professor, perquè entenem que vulnera la més elemental presumpció d’innocència, sense prejutjar l’evolució futura de l’expedient disciplinari que li ha estat incoat.

El passat, 12 de novembre, el professorat del centre ens vàrem anar assabentant, de manera informal, de l’obertura d’un expedient disciplinari a un company, acompanyat, de manera cautelar, de la suspensió de feina i d’una part del sou.

La sorpresa inicial va donar pas a un estat creixent d’irritabilitat en saber que la decisió s’havia pres només tenint en compte la documentació aportada per alguns altres membres de la comunitat educativa i que van ser tramesos al Consorci des del mateix l’institut per la direcció del centre. La indignació del professorat va créixer encara més quan es va saber que ningú de l’Administració –jeràrquicament superior– va aparèixer pel centre per esbrinar quina era la situació del professor (i ni tan sols per escoltar altres membres de la comunitat educativa).

La suspensió provisional de feina i sou del professor del nostre institut, que considerem injusta, ha provocat una veritable fractura en la comunitat educativa de l’institut Sant Andreu. Davant d’això volem manifestar que no entenem aquesta reacció desmesurada, atès que no és cert que en cap moment s’hagi produït al nostre institut cap tipus d’alarma social, amb conseqüències imprevisibles i irreversibles per la presència d’aquest professor al centre (com s’esmenta a la resolució de l’expedient).

Tampoc entenem que desprès d’una acció, diguem-ne de mediació, per part dels professors representants en el Consell Escolar, tot i que el director n’estava assabentat, no s’hagi esperat al final de la 1a avaluació per veure el resultat de l’esmentada mediació.

En la mateixa línia, una part de l’alumnat que ha cursat algun nivell educatiu amb ell (i que encara són a l’Institut) estan plenament satisfets del nivell que el professor ha impartit i de la manera com ho ha fet. Lluny de tenir-ne queixes, valoren el seu esforç pedagògic. De fet, ja ho van manifestar així els seus representants legítims a l’últim Consell Escolar, en què van sortir en defensa del seu professor davant dels pares i de la direcció del centre. Per aquest motiu, els mateixos alumnes han recollit signatures en suport del seu professor.

El professorat ens hem mobilitzat per obtenir tota la informació possible que eviti la indefensió del nostre company, contactant amb totes aquelles entitats que gestionen els conflictes relacionats amb ensenyament i que podrien ajudarlo en aquests moments tan complicats. Vàrem enviar cartes amb una valoració positiva del professor a l’inspector del centre i l’inspector en cap de Barcelona ciutat, així com una carta de queixa per la sanció preventiva provisional al Sr. gerent del Consorci d’Educació de Barcelona. En resposta a aquestes cartes, el professorat de l’institut Sant Andreu vàrem ser convocats, el dimarts 26 de novembre, a una reunió informativa (el professorat havia demanat un claustre extraordinari amb la presència d’alguna autoritat educativa) a la qual foren presents el Sr. Manel Blasco (gerent del Consorci), el Sr. Xavier Chavarria (inspector en cap de Barcelona) i la Sra. Carme Massa (directora de centres).

En aquesta reunió es van limitar a explicar la normativa vigent i el procés d'un expedient disciplinari tal com funciona actualment. En cap moment van voler parlar de cap informació relacionada amb l’expedient, ni fer cap valoració sobre el professor, ni sobre el tipus de fets que se li imputen. El que sí van deixar-nos molt clar és que:

  • El director exerceix les funcions de cap de personal, i amb la LEC (nou decret de direcció i decret d'autonomia de centres) és autoritat pública competent i té presumpció de veracitat.
  • No pertoca ni al Consell Escolar, ni al Claustre de professors debatre sobre temes de personal. Amb les actuals regles del joc, això només és competència de Direcció.
  • Hi ha una normativa a seguir.
  • Cal blindar aquest tema perquè no sigui motiu de disputes entre la comunitat educativa. Tots ens hem de preocupar pel bon funcionament del centre. És fonamental preservar l'institut per sobre de tot. No s’ha de mobilitzar ningú.

Després d’aquesta reunió, els professors i professores de l’Institut Sant Andreu seguim indignats per la suspensió preventiva provisional del nostre company i volem expressar el nostre rebuig de la legislació que fa possible aquestes actuacions arbitràries.

Ha passat ja un mes i el nostre company continua sense poder fer classe, cobrant només una part del seu sou i esperant la resolució final de l’expedient.

Demanem a les instàncies educatives que han obert el procés contra el professor de l’Institut Sant Andreu que l’aturin, el reincorporin a la feina amb total normalitat i, si s’escau, que se’l compensi pels danys morals i econòmics que tot això li hagi pogut comportar

Signat,

23 professors i professores de l’Institut Sant Andreu de Barcelona


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal