Informació sindical unitària sobre les reclamacions a la paga de 20120

911 18/12/2013, 08:28       #Retribucions,

Després del descompte de la paga de 2012, diversos sindicats ens vam posar d’acord per interposar reclamacions, conflictes col·lectius i recursos contenciosos administratius demanant la seva devolució. Per al personal funcionari, els sindicats varem decidir de forma unitària que persones representatives de cada sindicat i sector presentessin reclamacions individuals i el corresponent procés judicial. En cas de sentència favorable, es proposa demanar posteriorment l’extensió d’efectes a tots els treballadors i treballadores de cada sector, amb el benentès de sentència ferma.

Per al personal laboral es va interposar un Conflicte Col·lectiu que ja ha fallat al nostre favor el Tribunal Superior de Catalunya.

Les reclamacions individuals que estan fent córrer alguns sindicats comporta iniciar un procediment legal que, en cas de silenci administratiu o contestació negativa, s’ha de continuar en forma de contenciós administratiu que té costos econòmics i que, a més, exclou a qui reclami de la solució col·lectiva.

Els sindicats estem exigint de forma reiterada al Govern de la Generalitat que no recorri les diferents sentències que s’han fallat i que aboni a tots els treballadors i treballadores la part de la paga que reconeixen com a meritada les diferents sentències sense que s’hagin de fer reclamacions individuals.

Comunitats com Extremadura i Castilla–León ja han anunciat la seva intenció de retornar la part meritada de la paga per evitar les despeses que els hi podria suposar seguir els processos judicials.

A Catalunya ja coneixem que la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments han arribat a acords per abonar la part de la paga de 2012 el descompte de la qual ha estat reconegut com a il·legal per part de vàries sentències. Seguirem plantejant accions judicial i sindicals en el marc sindical unitari per aconseguir que el retorn de la paga o de la part que ens reconeixen els tribunals se’ns faci efectiva sense emprendre accions individuals que poden ser més costoses i lentes atès el que ens han de retornar.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal