Sofia Castillo0

2447 31/12/2013, 15:36   

Avui ens hem acomiadat de la nostra estimada delegada SOFIA CASTILLO I GARCIA.

El que més impactava d'ella és la seva vitalitat, la seva valentia i la seva integritat. Era incorruptible. La seva manera d'actuar es corresponia totalment amb el que defensava i pensava.

Estimava molt. Estimava molt al seu marit i la seva família, amics, companys i fins i tots alumnes i vivia amb molt d'agraïment i intensitat.

En aquests temps on poca gent s'avergonyeix de la barroeria, ella lluïa encara més per la seva estimació al coneixement, per l'elegància amb què aquest la vestia, per la saviesa que irradiava.

En moments en què va començar la reforma de la LOGSE va ser de les poques persones valentes que va denunciar els perills que comportava. Ho va fer precisament perquè ella s'estimava profundament els avenços que s'estaven fent en l'educació pública i les oportunitats de futur que aquesta estava donant als fills dels treballadors, impossibles en altres èpoques.

Com a historiadora va publicar juntament amb Olga Camps el llibre: La Guerra Civil a Ripoll (1936-1939), editat per primera vegada el 1994 i va realitzar una exposició sobre els Papers de Salamanca. També va ser articulista de publicacions com El 9 Nou i la seva afició pel cinema l'havia portat a col·laborar en diversos programes de Televisió del Ripollès.

Sofia, moltíssimes gràcies per la teva feina al sindicat, per la teva amistat i sobretot pel teu exemple. Et portem amb nosaltres. Descansa en pau.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal