Campanya: "Fem ús del Dret de petició contra el Decret de plantilles"0

1089 20/01/2014, 09:03       #Decret de plantilles,

ASPEPC·SPS hem estat frontalment en contra del Decret de plantilles i provisió de llocs docents així com de la LEC, de la qual es desprèn aquest decret, des que vam tenir notícia del primer esborrany. Consideràvem i continuem pensant que és l'atac més greu i més devastador que s'ha fet a l'ensenyament públic en època contemporània.
Tot seguint en la nostra línia d'oposició al decret, aquesta tardor vam endegar una campanya de recollida de signatures per tal d'acollir-nos al Dret de Petició que ara, degut a la bona rebuda per part del professorat, intensifiquem. Es tracta d'utilitzar un dret recollit a la Constitució i a l'Estatut, segons el qual els signants demanem la derogació del Decret de plantilles al President de la Generalitat i a la Consellera d'Ensenyament.

Fent ús del Dret de Petició, el professorat de Catalunya pot expressar davant dels polítics i de la societat el rebuig per un decret clarament autoritari i regressiu, de naturalesa clarament predemocràtica i que ens deixa en la més absoluta indefensió. Demanem al professorat que s'adhereixi a aquesta campanya i que faci ús del dret ciutadà a dirigir als governants aquesta petició de derogació del Decret de Plantilles.

AFEGEIX-T'HI. NECESSITEM LA TEVA SIGNATURA!

Model per a exercir el Dret de pètició

Preguntes més Freqüents sobre el Dret de petició

  1. 1.- Què és el dret de petició?

  2. És un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola (art. 29) i l’Estatut d’autonomia de Catalunya (art. 29.5è) i  és regulat per la Llei Orgànica 4/2001.

  3. 2.- Per a què serveix?

  4. Permet que qualsevol persona natural o jurídica, individualment o col·lectivament, es pugui adreçar a qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que uguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general.

  5. 3.- Com s’exerceix?

  6. El dret de petició s’exerceix mitjançant un escrit on ha de constar la identitat del sol·licitant, allò que es demana, el destinatari de la petició i un lloc o mitjà per rebre les notificacions. La petició ha d’anar signada i els peticionaris poden exigir la confidencialitat de les seves dades.

  7. 4.- Em pot perjudicar?

  8. L’exercici del dret de petició no pot derivar en cap perjudici per al peticionari.

  9. 5.- Per a què exerceixo el dret de petició?

  10. Per tal de sol·licitar al President de la Generalitat que retiri esborrany del Decret de plantilles i provisió de llocs docents, o que el derogui, si ja està aprovat en el moment de lliurar la petició, perquè les arbitrarietats que permet en els nomenaments de llocs de treball docents públics són impròpies d'un estat de dret i d'una societat democràtica.

  11. 6.- Com es tramita el dret de petició?

  12. L'òrgan que hagi rebut l'escrit de petició n'ha d'acusar la recepció en el termini màxim de 10 dies. En el supòsit d'admissió de la petició, l'òrgan competent ha de respondre i notificar la resposta en el termini màxim de tres mesos a comptar de la data de la presentació.

  13. 7.- Quin és el paper d’ASPEPC·SPS, Sindicat de Professors de Secundària?

  14. ASPEPC·SPS, Sindicat de Professors de Secundària,s’ofereix com a dipositari de les butlletes signades en exercici del dret de petició per tal de presentar-les conjuntament al President de la Generalitat.
    La recollida es farà per tot Catalunya durant els propers mesos per tal d’aconseguir el major nombre possible de butlletes.
    ASPEPC·SPS farà pública la resposta del President de la Generalitat a la petició.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal