Decret de plantilles o caixa de Pandora?0

1702 10/02/2014, 11:26       #Opinió, #Decret de plantilles,

Alguna cosa està passant amb el decret de plantilles. En una entrevista recent, la consellera Rigau afirmava que es publicarà abans de l'estiu, un cop hagi passat per segona vegada pel consell tècnic, tot afegint que s'han corregit aquells aspectes que els havien fet arribar les parts de la negociació en relació a la possibilitat d'arbirarietats i amiguismes que s'obrien amb aquest decret, amb el reforçament dels mecanismes de publicitat, mèrit i capacitat. Igualment, afegia que la potestat del director en l'elecció de la plantilla serà «d'una mica menys» del 50%.

D'entrada sembla una bona notícia, que caldrà confirmar, encara que només sigui perquè la publicació del decret s'endarrereix. Igualment, la consellera està reconeguent implícitament que les nostres denúncies, en el sentit que el decret obria la porta a l'amiguisme i a l'arbitrarietat, tenen un fonament que, d'altra banda, és inqüestionable per a qualsevol que s'hagi llegit el decret. Ara caldrà veure quines són aquestes mesures correctores.

Ens preguntem, això sí, què vol dir «una mica menys del 50%» i ens ho preguntem perquè durant les negociacions a la mesa sectorial, ja fa gairebé un any, el Departament havia rebaixat aquest percentatge fins a un 25%. Des de quan es va decidir tornar al percentatge inicial? Perquè si bé es cert que, com es diu a l'entrevista, el primer esborrany parlava del 50%, no ho és menys que el darrer ho havia rebaixat fins al 25%. Què ha passat aquí?

El decret de plantilles s'està convertint en un problema per al Departament d'Ensenyament. D'una banda, els buròcrates i llurs companys de viatge -associacions pensades per menjar del civader del poder- que volen convertir els instituts en «cortijos» i els directors en masovers amb llicència per a contractar i acomiadar; de l'altra, l'oposició del professorat contra un decret regressiu i “bananer”. Un decret que, a més a més, no només és objecte de rebuig per part del professorat, sinó que també presenta unes escletxes legals que fan problemàtica la seva aplicació.

Les declaracions de la consellera demostren que la guerra contra el decret de plantilles continua, cosa que ASPEPC·SPS ja va dir quan es va acabar el període de negociació del decret de plantilles a la mesa sectorial, que es va accelerar perquè hi havia «pressa» per a tenir-lo vigent cap a finals de setembre del 2013. I aquí seguim...

La campanya de recollida d'adhesions pel dret de petició contra el decret de plantilles està tirant endavant i són molts els professors que s'hi estan adherint, i això malgrat el «pressing» directiu gairebé policial a què, en certs instituts -no tots, també cal dir-ho- estan sotmesos els professors que s'acosten als nostres delegats per a signar contra el decret.

El decret de plantilles és com una caixa de Pandora que alguns directors ja han obert, aplicant-lo anticipadament amb la tolerància i complicitat de part de la Inspecció. El professorat ja està veient molt clar de què va tot això. I com a la caixa de Pandora, un cop ja s'ha anat veient què contenia el decret de plantilles, al final ha aparegut l'esperança. La campanya està funcionant i això se sap. Ben segur que com més adhesions aconseguim, més “rebaixes” hi haurà al decret. Encara el podem aturar.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal