La campanya contra el Decret de plantilles comença a donar els seus fruits: iniciatives de PSC, PP i CUP0

1827 18/03/2014, 17:43       #Mobilitzacions, #Decret de plantilles,

El decret de plantilles s'està posant "de moda" al Parlament, alhora que les unanimitats monolítiques sembla que comencen a presentar escletxes. A hores d'ara, i en funció dels posicionaments que hem recollit per part dels grups parlamentaris al llarg de la ronda d'entrevistes que hem manitngut amb llurs respectius portaveus d'educació, la situació seria la següent:

Posicionament dels grups parlamentaris sobre el decret de plantilles (per ordre de representació), a partir de les reunions amb ASPEPC·SPS.

Grup parlamentari de CIU (Ramona Barrufet i Antoni Balasch)

A favor del decret de plantilles.

Grup parlamentari d'ERC (Anna Simó i Carles Martínez)

A favor del decret de plantilles.

Grup parlamentari del PSC (Montserat Capdevila)

Malgrat haver estat l'autor material de la LEC en els temps que el PSC era al govern de Catalunya i el Sr. Ernest Maragall (avui fora del PSC), i que el decret de plantilles emani d'aquesta llei, el grup parlamentari del PSC considera que hi ha dubtes sobre l'encaix legal d'aquest decret de plantille, tant pel que fa al nomenament directe de funcionaris a partir del perfil singular, com en el tema del nomenament directe d'interins i substituts, així com d'altres qüestions. En aquest sentit, s'entén que el decret de plantilles podria estar vulnerant la Llei de Funció Pública i inteperpelarà el Govern en aquest sentit.

Grup parlamentari del Partit Popular (Mª José García Cuevas)

Contra el decret de plantilles.

Grup parlamentari de Ciutadans (Carlos Carrizosa)

Contra el decret de plantilles.

Grup parlamentari d'Iniciativa (ICV-EUIA) (Joan Mena)

Contra el decret de plantilles.

Grup parlamentari mixt-CUP (Josep Riera)

Contra el decret de plantilles.

De moment, s'han produït les següents iniciatives parlamentàries, dos directament relacionades amb les gestions d'ASPEPC·SPS i una tercera a la qual tampoc som del tot aliens:

El 28 de febrer de 2014, la diputada Montserrat Capdevila Tatché, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, va presentar tot un seguit de preguntes sobre el Decret de plantilles a la Mesa del Parlament.

El 17 de març de 2014, es va produir una interpel·lació al Govern per part de la diputada Mª José García Cuevas, del Partit Popular. La resposta de la Consellera va consistir, en essència, a dir que si s'ajunten els radicalismes (?) contra el decret de plantilles, vol dir que el decret és bo (!).

A partir d'aquesta interpel·lació, el proper 27 de març hi haurà al Parlament una proposta de moció sobre el decret de plantilles, presentada per la mateixa diputada. El fet que es tracti d'una proposta de moció significa que, a diferència d'una interpel·lació, tota la resta de grups parlamentaris s'hauran de definir a l'hora de votar-la i, per tant, definir-se sobre el decret de plantilles. Si la moció prosperés, el Govern hauria de retirar-lo. Si el principal grup de l'oposició, que dóna suport al Govern, reconsiderés la seva posició i, si més no, s'abstingués, podria haver-hi majoria en contra del decret. Caldrà estar-hi molt atents.

Abans, el 4 de juny, les CUP van presentar una proposta de resolució que incloïa, en el punt 4 "La retirada immediata de l'anomenat decret de plantilles". La votació de la proposta es va produir el passat 31 d'octubre de 2013 i l'apartat concret que demanava la retirada del decret de plantilles només va comptar amb els vots a favor de les CUP i el PP.

Seguirem informant el professorat de qualsevol iniciativa que es produeixi en aquest sentit.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal