Un cop més: contra el Decret de plantilles0

1056 26/03/2014, 17:28       #Decret de plantilles, #Comunicats,

El govern de la Generalitat ha acordat la publicació del "Decret de plantilles i provisió de llocs de treball". Ignorem encara el text definitiu (tot un detall de la Consellera), però tot sembla indicar que és encara pitjor que l'últim esborrany que s'havia fet públic. Amb aquest decret, el Departament d'Ensenyament traspassa una línia vermella impròpia d'una Administració democràtica: aposta pel caciquisme i el model d'una república bananera. Davant l'agressió contra el professorat i la qualitat de l'educació que aquest decret representa, ASPEPC·SPS anuncia que farà ús de tots els mitjans legals al seu abast per tal d'aconseguir-ne la seva derogació.

El nomenament a dit per part de la direcció del centre, de fins al 50% de la plantilla fixa i de la totalitat del personal interí i substitut és un model que fomenta l'amiguisme i el clientelisme, que a la pràctica liquida el concurs general de trasllats i que és un autèntic atemptat contra l'estat de dret. Els llocs de treball públics estan pagats amb diner públic, i això exigeix que els mecanismes de provisió siguin transparents i estiguin presidits pels principis de publicitat, mèrit i capacitat.

La polivalència curricular, que s'estableix per a l'ESO i el Batxillerat, que significa que un mateix professor haurà d'impartir matèries que no són de la seva especialitat, atempta contra la qualitat de l'educació i entenem que és manifestament il·legal.

Defensem i exigim un ensenyament públic de qualitat que funcioni d'acord amb els paràmetres propis d'un estat de dret. En defensa d'aquest model, ASPEPC·SPS anuncia la seva intenció d'impugnar legalment aquest decret de plantilles, ja que entenem que vulnera clarament el marc normatiu vigent, alhora que manifestem la nostra voluntat de recórrer a la mobilització del professorat. Així mateix, estem preparant el lliurament de les signatures dels docents de secundària que, en exercici del "dret de petició", presentarem properament al President de la Generalitat demanant la derogació del decret de plantilles.

Hem d'aconseguir la derogació d'aquest decret i no pararem fins que ho aconseguim.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal