Carta del claustre de l'Institut Premià de Dalt adreçada a la Consellera demanant la retirada del Decret de plantilles0

1139 21/05/2014, 17:50       #Opinió,

Irene Rigau i Oliver
Consellera d'Educació
Govern de Catalunya

Sra:
E1 passat dia 25 de març, de forma molt discreta, vostè i el govern del que forma part van aprovar el Decret de plantilles mitjançant el qual es dona atribucions a les directores/ors dels instituts i escoles públiques de Catalunya per decidir sobre la contractació del 50% de les plantilles dels centres.

Els claustrals aquí reunits, encara amb veu i amb cada vegada menys dret a decidir, li manifestem el nostre desacord amb aquesta mesura que creiem que contribueix a dissenyar un ensenyament públic cada vegada més allunyat del control democràtic.

Que hi ha problemes i moltes coses a millorar a l'ensenyament públic al nostre país no és cap misteri, la distància que ens separa de la perfecció és perfectament coneguda pels treballadors que ho vivim des de baix; però aquest decret, assessorat probablement per experts que pontifiquen sobre educació però no trepitgen les aules, ens sembla que no és precisament una crida a l'entusiasme.

Senyora, la millor tradició de l'escola pública catalana, conquerida i formada en la suma de milers d'hores de dedicació, des de l'estudi, des de l'elaboració, des de la investigació i la pràctica, amb èxits importants, mancances i també fracassos, ens porta a pensar que les seves mesures de suposada eficiència allunyen la capacitat de decisió del conjunt dels professionals. No és el camí correcte ni està a la nostra tradició; més recorda altres tradicions, on la por era la moneda i el nepotisme el dia a dia, tot farcit de fletxes i jous.

Pensem que el més sensat seria retirar aquesta disposició i començar a generar dinàmiques que escoltin els protagonistes reals de l'educació, per intentar millorar el que tenim a partir del control democràtic que les societats madures cada vegada més, reclamen.

En el cas que no consideri la nostra proposta esperem que tot plegat sigui només un parèntesi desafortunat en el camí de la defensa de l'escola pública.

Atentament.

Premià de Dalt 1 . 4 . 2014

El resultat claustral per enviar-li aquesta comunicació és de 25 vots a favor, 3 en contra i 6 abstencions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal