Carta enviada a la Consellera en relació a l'exercici del Dret de petició contra el Decret de plantilles i la resposta de Presidència0

2061 09/06/2014, 10:37       #Mobilitzacions, #Decret de plantilles, #Comunicats,

HBLE. CONSELLERA D'ENSENYAMENT
SRA. IRENE RIGAU

Em dirigeixo a vostè en nom de l'associació que represento, ASPEPC·SPS Sindicat de Professors de Secundària, per tal de comunicar-vos que, en relació a les gairebé nou mil peticions exercides per professors i professores de secundària de Catalunya, dirigides al Molt Hble. President de la Generalitat demanant que es derogui el decret 39/2014, conegut com a "decret de plantilles", hem rebut una comunicació de Presidència en la qual se'ns informa que aquesta petició us ha estat traslladada, en la vostra condició de màxima responsable del Departament d'Ensenyament, per tal de sotmetre-la a la vostra consideració.

És en aquest sentit que ens dirigim novament a vostè per a demanar-vos que recapaciteu i considereu tots aquells aspectes d'aquest decret que, al llarg del darrer curs, hem estat denunciant ja que considerem que vulneren normativa bàsica i drets fonamentals, alhora que no garanteixen el dret a una educació de qualitat. Considerem que seria un gest que dignificaria aquest Departament la suspensió de l'aplicació d'aquest decret i l'obertura d'un nou procés de negociació, en el qual les diferents parts siguin escoltades, amb la finalitat de refer una normativa que, a hores d'ara, no solament rebutja la immensa majoria del professorat, sinó que tampoc ha gaudit del consens polític necessari que una mesura d'aquesta envergadura hauria de requerir en una societat democràtica.

Ben segur que ja teniu coneixement, a hores d'ara, que ASPEPC·SPS ha recorregut aquest decret davant dels tribunals de justicia. Ens consta que així ho han fet també altres sindicats, associacions professionals i instàncies diverses. Per la nostra part, la suspensió de l'aplicació del decret suposaria la retirada del recurs, per tal com interpretem que significaria un canvi d'actitud del Departament i la seva disposició a negociar vertaderament una normativa respectuosa amb la legalitat i els drets dels col·lectius implicats.

Així ho esperem i és per aquesta raó que ens hem dirigit novament a vostè amb aquesta petició.

Sense cap altre particular, rebeu una cordial salutació.

Xavier Massó i Aguadé
Secretari General d'ASPEPC·SPS Sindicat de Professors de Secundària


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal