Novetats en la justificació de les absències per malaltia del professorat0

5057 20/06/2014, 09:17       #Normativa i legislació, #Comunicats,

El Departament ha anunciat, en la darrera Mesa Sectorial, que adaptarà al col·lectiu docent la Instrucció 2/2013 de Funció Pública, de 30 de desembre, sobre justificació d'absències per motius de salut i per assistència a consulta mèdica del personal al servei de l'Administració de la Generalitat, i que s'inclourà en els Documents per a l'organització i la gestió dels centres, curs 2014-2015: Gestió del personal docent.

Segons aquesta instrucció, les absències per motius de salut es justificaran de manera diferent en funció de la seva durada:

a) Absències per motius de salut de durada màxima de 3 dies consecutius: Sense baixa mèdica. Es justificaran mitjançant document de presència a consulta o d'atenció mèdica rebuda, o bé mitjançant la "Declaració responsable justificativa d'absència per motius de salut o d'assistència a consulta mèdica", que es troba al Portal de Centres i als propis centres.
Aquestes absències per malaltia, malgrat ser justificades, comportaran el mateix descompte del 50% de les retribucions per als tres primers dies d'absència per incapacitat temporal establert al Real Decret Llei 20/2012, excepte en els següents casos:
- Les primeres 30 hores laborables d'absència en un mateix curs escolar, o les que corresponguin en funció de la jornada reduïda i del temps de prestació de serveis. (Un dia d'absència equival a 7.5h., per tant, 30h. equivalen a 4 dies per curs sense descompte de sou per aquest concepte).
- Les absències derivades de malalties de caràcter crònic, sempre que resultin degudament justificades. Es podrà consultar al Portal ATRI el saldo d'hores d'absència restant.

b) Absències per motius de salut superiors a 3 dies: es justificaran mitjançant el full de baixa, que es farà arribar a la Direcció del centre l'endemà de la seva expedició. Aquestes absències seguiran la tramitació corresponent a la situació d'incapacitat temporal.

Absències per assistència a consulta mèdica: En casos en que que no sigui possible concertar la visita mèdica fora de l'horari laboral, caldrà aportar un justificant del centre o consulta mèdica, en el qual haurà de constar el nom i cognoms del pacient i l'hora d'entrada i sortida.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal