DEFENSA DE LES LLENGÜES ESTRANGERES A TOTS ELS NIVELLS EDUCATIUS3

1065 24/10/2014, 18:29       #Opinió,

Benvolguda Sra. Rigau,
el govern de Catalunya no hauria de permetre que l'ensenyament de l'anglès i d'altres llengües estrangeres com l'alemany, francès, etc, estiguin subjectes a l'autonomia dels centres educatius públics. Hauria d'haver-hi una llei general que garantís l'aprenentatge continuat de l'anglès a tots els nivells educatius des de la primària, l'ESO, el Batxillerat, la formació professional i la universitat.

Actualment, no és lògic que cicles formatius de grau mig que duren dos anys, per exemple, el de mecanització, només tinguin anglès durant el 2n curs i el 1r no. I el que ja és totalment inacceptable és que cicles formatius de grau superior, com el d'informàtica, no tinguin anglès. Com és possible que un informàtic/a d'avui dia no sàpiga anglès? El departament d'ensenyament no pot deixar cap etapa educativa ni cap curs sense anglès.

Tampoc es pot deixar en mans de l'autonomia de cada centre públic que decideixi si dóna o no continuïtat a la demanda d'altres llengües estrangeres com l'alemany, francès, etc, ni contribuir d'aquesta manera a que se suprimeixi una plaça sencera d'un professor/a. Quan hi ha una demanda creixent per part d'alumnes i pares s'ha de poder complir i més tenint en compte el context de crisi econòmica.

Finalment i, de manera progressiva, les pel.lícules de la televisió i del cinema s'haurien d'emetre només en V.O. subtitulada, sobretot les que van dirigides a la gent més jove.

Salutacions cordials


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (3)

Esteu opinant sobre: DEFENSA DE LES LLENGÜES ESTRANGERES A TOTS ELS NIVELLS EDUCATIUS
0/5 (0)
teresa-526 diu...
El govern s\'omple la boca dient que vol potenciar l\'estudi de les llengües estrangeres i ens augmenta les ràtios d\'alumnes, ens retalla professorat i dotació econòmica, etc... Incoherència al poder!
7 novembre 2014 10.33
teresa-526 diu...
Totalment d\'acord amb la carta excepte amb la proposta de què les pel.lícules només estiguin en V.O subtitulades. No cal ser més \"papistes que el Papa\".
7 novembre 2014 10.30
teresa-526 diu...
Totalment d\'acord amb aquesta opinió.Després el govern s\'omple la boca dient que s\'ha de potenciar l\'estudi de les llengües estrangeres!! I quan ficaran mà a solventar el gran problema de massificació en les aules que s\'enpitjora a l\'hora d\'estudiar amb garanties un idioma estranger??
25 octubre 2014 14.29
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal