Contra la burocràcia que afecta el professorat substitut1

3379 27/10/2014, 09:07       #Interins i substituts,

Recentment hem detectat un problema que afecta els docents que reben el primer nomenament o substitució i es van inscriure a la borsa de treball amb anterioritat a la darrera convocatòria.

Entre els documents que han d’entregar hi figura un certificat mèdic que ha d’incloure explícitament “que no té cap malaltia ni cap limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici del lloc de treball que ha d’ocupar”.

L’inconvenient rau en què alguns metges es mostren reticents a emetre un certificat amb aquesta declaració amb la immediatesa que demana el Departament perquè requereix una sèrie de proves mèdiques que poden perllongar-se fins a sis mesos. Com a màxim estan disposats a firmar un informe mèdic on es manifesta que el docent no té cap malaltia greu, però sense declarar expressament la incompatibilitat amb l’exercici de la docència. El problema s’agreuja si tenim en compte que el professor novellat no pot cobrar la seva nòmina fins que no hagi presentat aquest document.

Fonts del Departament consultades afirmen tenir coneixement de la reticència d’alguns facultatius a emetre aquest certificat, però també ressalten que la normativa és clara i no poden admetre cap document que no inclogui la frase esmentada. Per afegiment, la inspecció revisa amb especial cura que el document figuri d’acord amb la normativa en l’expedient de la persona que ha estat nomenada.

El més sorprenent és que, a través d’afiliats afectats, hem sabut que la solució que es proposa des d’alguns Serveis Territorials és que canviïn a un metge de capçalera que estigui disposat a emetre l’informe sense cap inconvenient o bé que l’obtinguin abonant una determinada quantitat en un centre mèdic privat.

ASPEPC-SPS manifestem la nostra disconformitat i el nostre rebuig envers aquesta descoordinació burocràtica que afegeix noves traves al professorat interí i substitut, col·lectiu ja força afectat per la precarietat derivada de les polítiques del Departament. A més, demanem que s’adoptin mesures serioses per a solventar aquest problema, tals com donar el temps necessari per a què les proves mèdiques es facin amb garantia o no congelar la nòmina al professorat mentre duri el procès.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Contra la burocràcia que afecta el professorat substitut
0/5 (0)
teresa-526 diu...
Què fort!! Acabarem com Anglaterra on ningú vol fer de mestre.
7 novembre 2014 10.37
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal