Comunicat urgent d'ASPEPC·SPS sobre les informacions del possible pagament dels 44 dies meritats de la paga extra de 20120

2655 28/11/2014, 21:03       #Comunicats,

Segons fonts de la Mesa General de Funció Pública, la Generalitat hauria manifestat la seva voluntat de pagar durant el 2015, si no hi ha impediment legal, els 44 dies meritats de la paga extra del 2014. Segons sembla, es demana també, per part de l'Administració, un calendari de negociació per a acordar-ne el pagament. Davant del que, en principi, sembla una bona notícia, ASPEPC·SPS considera necessari manifestar el següent:

La detracció d'aquests 44 dies va ser absolutament il·legal, i si ara s'afirma que hom està disposat a pagar-la d'ofici, això és perquè:

1) La detracció d'aquests 44 dies va ser absolutament il·legal, i si ara s'afirma que hom està disposat a pagar-la d'ofici, això és perquè:

a) Moltes Administracions ja han procedit, a d'altres CCAA i municipals, a realitzar aquest pagament d'ofici als seus funcionaris.

b) Hi ha milers de demandes, en fase judicial, interposades per funcionaris,a títol personal o gestionades per diversos sindicats, entre ells ASPEPC·SPS, que tard o d'hora acabaran en sentència favorable.

c) El Ministre d'Hisenda va admetre tàcitament que s'havia comès una il·legalitat en anunciar que procediria a abonar les quantitats corresponents als funcionaris afectats durant el mes de gener de 2015. Aquesta mesura no ens afectava, en principi, perquè si bé la detracció de la paga extra provingué de l'Estat, l'executor aquí en va ser la Generalitat.

e) Ara la Generalitat diu que també ho pagarà però, afegeix, si no hi ha impediment legal(?)

2) Aquest anunci de pagament és, segons la nostra lectura, el resultat de la pressió sindical i judicial que s'ha exercit i, per evitar que acabi en un anunci de cara a la galeria, entenem que s'han de mantenir totes les demandes interposades fins ara, ja que no hi ha res com una sentència judicial per a assegurar-ne al pagament. Si paguen abans, ja les retirarem.

3) Al comunicat del Ministeri d'Hisenda, es deia que les Administracions competents al cas podrien fer el mateix amb els seus funcionaris, tota vegada que aquestes Administracions s'ajustessin als límits de dèficit imposat pel Ministeri. Ens temem que, atès que el dèficit pressupostari de la Generalitat ha anat més enllà del llindar establert, aquest “si no hi ha impediments legals” pugui ser el pretext, emparant-se en una prohibició estatal, per no procedir al pagament durant el proper any. No hem d'oblidar que ara fa un any ja se'ns va dir que el 2014 cobraríem les dues pagues extres i ens vam seguir quedant amb una.

Per tot això, considerem que cal prosseguir amb les accions endegades i, quan ens paguin, ja retirarem les demandes per manca d'objecte.

EL COMITÈ EXECUTIU D'ASPEPC·SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal