Comunicat d'ASPEPC·SPS: El Govern cedeix a la pressió judicial i resol pagar els 44 dies de la Paga Extra de 20120

2012 24/01/2015, 11:07       #Retribucions, #Comunicats,

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha anunciat avui que la Generalitat pagarà als funcionaris els 44 dies de la paga extra del 2012 que ja estaven meritats quan es va decidir suprimir-la, i que ara es començarà a negociar com es fa efectiu aquest pagament.
Entenem que aquesta notícia és el resultat de la pressió judicial que s'ha exercit per part de milers de funcionaris que han interposat demandes judicials i que, tan bon punt ha començat a haver-hi sentències fermes, han forçat el govern a adoptar aquesta mesura. Sense aquesta pressió, no s'hauria aconseguit.

Tampoc està de més recordar que les primeres sentències van ser recorregudes pel govern, que el Tribunal Suprem s'havia manifestat al respecte, que s'estava esperant un pronunciament imminent del Tribunal Constitucional i que la majoria d'Administracions ja havien procedit al pagament d'ofici, mentre que l'Administració catalana es negava obstinadament a abonar el pagament d'ofici i recorria les sentències judicials que li eren contràries.

Així mateix, considerem un eufemisme l'afirmació de la vicepresidenta segons la qual ara es començarà a negociar la forma de procedir al pagament. Aquí no s'ha de negociar res, el que han de fer és pagar i punt.

ASPEPC·SPS ha proporcionat als seus afiliats la gestió gratuïta de la reclamació, administrativa i judicial, d'aquests 44 dies, amb la certesa que es tractava d'una il·legalitat comesa per part de l'Administració, tal i com s'ha demostrat fefaentment.

En qualsevol cas, entenem que de moment, i fins que tot això no es clarifiqui, cal seguir amb la pressió judicial i no retirar les demandes. Quan paguin, ja les retirarem, cap problema. No fos cas que ara sortissin per peteneres. No seria el primer cop.

Dit això, entenem que es tracta d'una molt bona notícia, la qual celebrem, i d'una important victòria contra la injustícia que es va cometre en el seu moment, i ara el que cal és que es procedeixi al pagament. Estudiarem, tanmateix, la possibilitat de reclamar els interessos per la demora de dos anys i mig en el cobrament d'aquests 44 dies.

ASPEPC·SPS vol agrair a tots els professors als quals hem gestionat la demanda, la confiança que han dipositat en nosaltres. Si no hagués estat per ells no ho hauríem aconseguit. Volem remarcar, també, molt especialment que el considerem un èxit de tots i per a tots.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal