Sarcasme o ignorància? La Consellera ens dóna les gràcies!3

1726 26/03/2015, 07:51       #Retribucions, #Opinió,

No podem estar-nos de comentar unes declaracions de l'Honorable Consellera d'Ensenyament que van aparèixer a una nota de premsa de la pàgina web del Departament, amb data 6 de març. La Consellera afirma que "en aquests anys difícils, el professorat de Catalunya ha demostrat que té una gran capacitat d’entendre el que vol dir servei públic". La nota afegeix que "La consellera ha reconegut que actualment els docents i directors han fet un gran esforç en veure ampliat l’horari lectiu i en disposar de menors retribucions", i per això els ha agraït la tasca duta a terme, recordant que "malgrat les dificultats, els resultats dels alumnes catalans han millorat".

Un gran esforç? Concretem: pèrdua de poder adquisitiu d'un 20% els darrers 6 anys, aules desbordades amb 35 alumnes a l'ESO, 20 hores setmanals de classe, descomptes per baixa, substitucions a partir del desè dia, per no parlar de l'explotació laboral del professorat interí i substitut…. I ara ens dóna les gràcies. I ja està. Però hem d'estar contents!

Entenem molt bé què vol dir servei públic i, per tant, tot i l'ofec laboral i econòmic al qual ens ha sotmès el Departament, hem fet la nostra feina, no, encara més, hem fet més amb menys! Dubtàvem del caràcter humorístic de les declaracions però, ben mirat, l'acudit de la millora dels resultats és inequívoc: evidentment aprovem més alumnes, ja se n'encarreguen la inspecció i determinades direccions. Ja vindran PISA i altres estudis a posar-nos on toca. Però tranquils, que els experts en nòmina ja han preparat nous invents del TBO com ara la substitució dels currícula (sí, acaba en -a, és llatí) pels “projectes” i l'ús del mòbil a les aules. I si tot falla, tornarem a sentir la salmodia de sempre: la manca de preparació del professorat, la “necessitat” que les direccions triïn llurs equips…. No ens doni més les gràcies, si us plau, millor tregui'ns el peu del coll! (i la mà de la cartera).


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (3)

Esteu opinant sobre: Sarcasme o ignorància? La Consellera ens dóna les gràcies!
5/5 (1)
teresa-526 diu...
El que hem de sentir!!!! No ens calen les seves \"gràcies\" ni que ens doni les \"gràcies\". El que ens cal és que ens escolti i que no ens sentim \"además de burro apaleao\"
1 abril 2015 20.26
salvador-9e5 diu...
Sens dubte, molt bons comentaris, Robert. La senyora consellera el que ens ha de donar no són les gràcies sinó tot el que ens ha robat, tant en forma de diners com en forma de drets laborals.
26 març 2015 14.58
ramon-572 diu...
No ens doni més les gràcies, si us plau, millor tregui\'ns el peu del coll! (i la mà de la cartera).

Totalment d\'acord. En aquest país, els lladres donen les gràcies després de robar-te.
26 març 2015 09.04
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal