Un govern immoral2

3067 27/03/2015, 10:53       #Retribucions, #Comunicats,

S'ha confirmat el que ens temíem: el govern de la Generalitat ha mentit un cop més i no pagarà els 44 dies de la paga extra del 2012 que ens va robar en el seu moment, sinó que ens hi aplicarà una retallada de vora un 35%. Altrament dit, qui hagués comptat que aquests 44 dies li representarien 500€, en cobrarà només uns 325. En què s'emparen per perpetrar aquesta nova estafa? Molt senzill: en un acord «seu» segons el qual se'ns retallava el 5% del salari total brut del 2012, que després van decidir no aplicar en apuntar-se a la retallada d'una paga sencera acordada pel govern espanyol.

I per què van fer cas de la retallada espanyola? També molt senzill: la paga extra suprimida representava un 6,2%, en comptes del 5% de la Generalitat, així que gràcies a Espanya, la Generalitat ens va poder robar un 1,2% més. Sembla que quan és qüestió de calés no els importa massa anar del bracet amb Madrid. .

Després vingué el tema dels 44 dies meritats i les demandes judicials pertinents. Tot entenent que s'havia comès una il·legalitat, gairebé totes les Administracions (estatal, autonòmiques i municipals) van procedir al pagament d'ofici als seus funcionaris... excepte qui? Ho endevineu? Premi! Ho heu endevinat: la Generalitat de Catalunya.

Finalment, acorralats per sentències judicials que condemnen al pagament amb interessos de demora i costes judicials, fan veure que els ha donat un atac de prodigalitat (s'acosten eleccions) i anuncien que pagaran. Ara bé, com resulta que si ens retornen els 44 dies que ens van robar, la retallada total del 2012 seria inferior al 5% que havien decidit aplicar-nos, però que no van aplicar perquè es van apuntar al 6,2 del Rajoy, decideixen treure del calaix aquell acord i ens apliquen el total sobre aquest 44 dies (una mitjana de 175€). Com als casinos, la banca sempre guanya; o com en Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como. S'ha de ser mesell!

Perquè l'acarnissament d'aquest govern amb els seus treballadors no s'acaba aquí. Els funcionaris públics catalans pagats per la Generalitat, som els únics de tot l'Estat que els anys 2013 i 2014 se'ns ha continuat robant una paga extra, i tot això enmig del patètic espectacle de corrupció que alguns il·lustres membres del partit del govern han estat donant. Del qui roba se'n diu lladre; i del qui enganya, mentider. I aquest govern ha robat i ha mentit.

Ignorem la viabilitat legal d'aquesta nova enganyifa del govern de la Generalitat; els nostres serveis jurídics estant estudiant-ho per si procedeix interposar la corresponent demanda judicial. Una cosa hem de dir en qulsevol cas: denunciem aquest govern per indigne i immoral. Senzillament, no mereix el nostre respecte. Potser guanyaran, però mai no convenceran. Perquè per a convèncer, cal tenir raó, i a ells se'ls veu el llautó!


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: Un govern immoral
5/5 (2)
teresa-526 diu...
Totalment d\'acord amb l\'article. Continuem aguantant les \"gràcies\"!
1 abril 2015 20.31
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
ramon-572 diu...
Molt clar, gran article.

També ens donaran les gràcies per aquest robatori? Mad
27 març 2015 11.43
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal