Per un grapat de xavalla1

1184 15/04/2015, 20:02       #Retribucions,

No, no estem parlant de la inoblidable "Per un pugno de dollari" (Sergio Leone 1964), la pel·lícula protagontizada per Clint Eastwood que va inaugurar el subgènere cinematogràfic de l'espagueti western. El nostre títol és nostrat com cal, atesos els al·ludits: de "Per un grapat de xavalla"; el director en seria el president Mas, el guionista l'honorable Mas-Colell i les protagonistes, no menys honorables, la Sra. Ortega i la Sra. Rigau.

Perquè això és el que aquests personatges han perpetrat amb el pagament dels 44 dies de la paga extra del 2012. I no ens estem referint al criteri d'aplicació del 5% famós que ens han robat, que també, sinó a un altre aspecte molt més sòrdid i insignificant, donat el seu escàs impacte, però que precisament per això els retrata tal i com són. No n'han tingut prou amb robar-nos una mitjana de 125€ amb la discutible aplicació del 5% sobre unes percepcions que no vam cobrar, sinó que fins i tot ens han escatimat uns centimets de no res en aplicar la proporció d'aquests 44 dies respecte als 183 que constituïen el total de la paga extra. Sí, més o menys una mitjana de 0,09 € per treballador. Ridícul i grotesc, però és que són nostres, no seus. I val la pena que ho sapiguem, per anecdòtic que sigui. Cal saber amb quina mena de gent ens estem jugant els quartos.

Resulta que la proporció que han aplicat en dividir 44 per 183 és del 24.04%. Però això no és exacte, perquè aquesta divisió ens dóna un nombre molt superior de decimals que s'ha de tallar en algun lloc si volem determinar una quantitat que sigui monetàriament pagable... Però per què aturar-nos en dos decimals i no, posats a fer, en quatre... Hauria estat un entrebanc inassumible aplicar, per exemple, un 24,0437%?

Fins i tot, en una autèntica hemorràgia de prodigalitat, podrien haver aplicat el 24,05% i encara ens haurien pogut dir que ens «regalaven» 15 cèntims! No s'ho deuen poder permetre. Potser perquè al Departament d'Ensenyament s'han de seguir col·locant «enxufats» a dit sense cap mena de trajectòria educativa, mentre que als docents ens segueixen aplicant retallades i carregant-nos d'hores que, després, tenen la poca vergonya d'agrair-nos!

Perquè, comptat i debatut, tot i que aquests 9 cèntims se'ls poden posar on els càpiguen, si ho multipliquem pels 220.000 empleats de la Generalitat, ens surten 19.800€. Una quantitat que, certament, no els treurà de cap destret, però que, ben mirat, representa un 38,60% del salari anual del nou assessor de la Sra. Rigau en matèria de polítiques educatives comparades, una temàtica per a l'exercici de la qual l'única capacitació que l'afortunat elegit ha acreditat és la de ser membre de les joventuts del partit de la consigliera.

Si és que no hi ha un pam de net; la cobdícia no té ni el ridicul per límit. No se'n poden estar ni per un grapat de cèntims, de xavalla. Són com aquella gent que, quan «s'equivoquen» en tornar-te el canvi, sempre s'han «equivocat» a favor seu. Entranyablement gasius.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Per un grapat de xavalla
0/5 (0)
teresa-526 diu...
Totalment d\'acord. Sempre fent el rata!
17 abril 2015 18.46
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal