Un nou cas "aïllat"0

948 25/05/2015, 09:25       #Violència escolar, #Comunicats,

El divendres, 22 de maig, una adolescent amb discapacitat intel·lectual i motriu, que estava sent víctima d’assetjament per part d’un alumne del mateix institut de Madrid on estudiava, va decidir suicidar-se, incapaç de resistir més el turment a què estaba sent sotmesa. Es va llançar des d’un sisè pis i va resultar morta com a conseqüència de l’impacte de la caiguda.

Podem estar tranquils, però, perquè segons se’ns informa, tots els protocols al cas s’havien activat i, fins i tot, l’institut s’havia posat en contacte amb la família de l’assetjador, suposem que amb la finalitat d’iniciar els protocols de mediació previstos en aquests supòsits i convèncer la «víctima» assetjadora de la mala actitud que tenia cap a la noia. Ja no farà falta. Deduïm també d’això que aquests protocols no serveixen per a res.

La família de la noia havia denunciat el cas a la policia, l’actuació de la qual, hem de suposar, es deu haver ajustat a la condició de menor de la «víctima» assetjadora. Segurament que els companys de CGT, que tant ens han criticat acusant-nos de voler implantar un model autoritari, ens acusaran de criminalitzar l’assetjador i atribuiran la mort d’aquesta noia al sistema social i econòmic profundament injust en què vivim. I tal vegada els informes dels «experts» ressaltaran la condició d’incomprès i, per tant, de víctima, de l’alumne assetjador. Suposem també que s’hauran activat tots els protocols per a salvaguardar la intimitat de l’assetjador i facilitar que pugui refer la seva vída amb tota l’atenció que es mereix. Nosaltres seguim pensant que l’escola inclusiva no és model vàlid, que hi ha alumnes que són un perill per als seus companys i companyes, i que no haurien d’estar escolaritzats amb la resta. No està començant a haver-hi massa casos aïllats? Quedarà també aquest cas en no res?

Des d’ASPEPC·SPS, volem manifestar el nostre més sentit condol als familiars i amics de la noia.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal