Carta oberta al Departament d'Ensenyament0

1189 25/05/2015, 13:39       #Violència escolar, #Mobilitzacions,

El professorat sotasignat de l'Inst. la Serra de Mollerussa creu que és el moment de posar de relleu, sense entrar en concrecions, dos fets que amb tota certesa esdevenen mancances del sistema educatiu català.

A) No totes les persones en edat escolar són integrables a un centre ordinari sense perjudici d'ell mateix, de la resta d'alumnat i del professorat. És evident que s'ha d'afavorir la inclusió i el creixement acadèmic i personal però en el lloc idoni i amb el personal adient.

B) La manca d'autoritat i de respecte està arrelant en els centres i es tradueix en diferents situacions conflictives de tipus emocional(insults, humiliacions,etc.) i,massa sovint, físic, que en cap cas s’han de donar en un centre educatiu. D’altra banda, els protocols d’actuació en aquests casos, s’han demostrat insuficients i/o inadequats.

Si sincerament les autoritats competents volen que la comunitat educativa catalana -el dia a dia dins les aules- sigui el punt de partida per la societat futura, cal:

1. Que augmentin en número i capacitat els centres especialitzats per donar cabuda i alternatives a l'alumnat amb perfils de difícil acoblament en centres ordinaris, llevat que es vulgui continuar forçant una inclusió amb un alt cost per a la resta de l'alumnat i del professorat.

2. Que es donin solucions estructurals sòlides i duradores a la situació d’abandonament que sent el professorat per part del Departament.

3. Que s’aturin les retallades, es restableixin les condicions laborals del professorat i s’augmentin alhora les dotacions pressupostàries a l'ensenyament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal