Cobrarem la paga extra del 2012, però quan i com?0

1439 22/01/2016, 08:49       #Retribucions, #Comunicats,

El Parlament català va acordar, per unanimitat, de retornar als funcionaris la paga extra del 2012. Concretament, el que se'ns retornarà serà vora el 75%, ja que l'altre 25% correspon als 44 dies que ja se'ns van pagar gràcies a la pressió sindical i judicial que es va exercir. No es tracta, doncs, de cap rampell de prodigalitat, sinó de reparar una injustícia contra la qual hem estat pressionant i que pensem de continuar fent.

Però la cosa no s'acaba aquí, perquè la notícia és que el Parlament va votar en el sentit d'instruir el Govern per tal que en realitzi el pagament, però des del Govern ja s'ha dit que no està en condicions de fer-lo efectiu ara mateix; ni en un, ni en dos, ni en tres mesos, sinó que caldrà negociar una fórmula gradual que contempli un període suficientment ampli. Concretament, aquesta «gradualitat» s'estén al llarg dels anys 2016, 2017 i, molt probablement, segons s'ha dit des del mateix Govern, part del 2018. Per tant, l'únic que tenim ara mateix és una declaració d'intencions que pot allargar-se «ad calendas graecas», una expresió llatina que vol dir alguna cosa així como ara «fins al 31 de febrer».

El funcionariat català va ser especialment penalitzat amb les retallades, ja que a la congelació i reducció del nostre sou -un 7% el grup A1, un 5% l'A2- i la detracció de la paga extra del 2012, s'hi van afegir dues pagues extres més, el 2013 i el 2014. De fet, la paga del 2012 que ara ens retornaran, ja ha estat abonada per la majoria d'Administracions a llurs respectius funcionaris. I les del 2013 i 2014, les vam patir pràcticament en exclusiva els funcionaris de la Generalitat. Queda doncs un llarg camí per recórrer, i no pensem pas renunciar a seguir reivindicant el que ens correspon. Igualment, reclamem el retorn a les condicions laborals anteriors a les retallades del 2012: 18 hores lectives, 24 de permanència, substitucions des del primer dia...

Això sí, després de sis anys amb el sou reduït i congelat -aquest any, per primer cop, tindrem un gasiu increment de l'1%-, amb una mica de sort i si anem cobrant en «còmodes» terminis, almenys potser tindrem durant els propers dos anys i mig la il·lusió que ens han apujat el sou.

Tot i aixi, diríem que podem estar relativament d'enhorabona per la notícia: se'ns retornarà la paga extra del 2012. Ara bé, quan i com? Això ja és una altra cosa...


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal