Desunió sindical en el #18i241

2218 25/04/2016, 13:33       #Comunicats, #18i24,

Avui, el SINDICAT PROFESSORS DE SECUNDÀRIA (aspepc·sps) hem entrat, conjuntament amb FETE-UGT, la petició formal al Departament d'Ensenyament per tal que apliqui la resolució del Parlament de Catalunya, de 5 d'abril, i estableixi un calendari de negociació a la Mesa Sectorial per al retorn dels docents de l'ensenyament públic a l'horari anterior a les retallades de 2012. No ha sigut possible aconseguir la unitat sindical que hauria estat de desitjar, ja que els dos sindicats majoritaris, han preferit no signar aquesta petició. Ho lamentem.

I ho lamentem perquè no ho entenem. Sobretot atès que hi ha una campanya unitària per reclamar, entre d'altres coses, aquesta mateixa reivindicació: el retorn a l'horari anterior a les retallades. No podem entendre, doncs, que allò que estem reclamant conjuntament al carrer a través de la mobilització del professorat, no ho reclamem també institucionalment, aprofitant la resolució del Parlament en aquest sentit.

Cal també un aclariment: ens consta que s'ha estat difonent el rumor segons el qual aquesta resolució només afecta el professorat de Secundària, cosa que és absolutament falsa. Només cal llegir el text de la resolució del Parlament, aprovada per unanimitat entre tots els grups parlamentaris:

" El Parlament de Catalunya insta el Govern a estudiar, quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin, una calendarització de la reversió de les mesures relacionades amb la dedicació lectiva de l'horari del professorat".

Tal i com ja vam remarcar en el seu moment, això inclou aspectes que no tenen cap mena de repercussió pressupostària, i que per tant, es podrien començar a negociar ja per al curs vinent, dins d'un calendari de negociació que inclogui tots els aspectes involucrats en la resolució. Seguim, doncs, sense entendre per què els primers pals a les rodes provenen de certes files sindicals.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Desunió sindical en el #18i24
0/5 (0)
ramon-572 diu...
Un dels greus problemes que té el professorat és que quasi tots els sindicats depenen dels partits polítics.Mad

Algú pensa que la UGT ens recolzaria si el PSC estigués al govern?… jo ho dubto
28 abril 2016 11.02
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal