Comunicat unitari: noves retallades a l'ensenyament públic1

1668 15/06/2016, 17:48       #Mobilitzacions, #Comunicats,

Fa un mes, el Departament d’Ensenyament va presentar com a reassignació de recursos l'increment en diferents partides que, a canvi, el «forçaven» a suprimir drets com ara la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys i el cobrament del juliol al personal substitut que hagi treballat com a mínim 6 mesos.

En la Mesa Sectorial del 13 de juny el Departament ha presentat a la part social una nova retallada (mentre també ho explicava paral·lelament a algunes reunions amb direccions, demostrant un menyspreu absolut cap a la Mesa de Negociació).

Ara, amb l'excusa de la no-aprovació de pressupostos, elimina fins i tot l'increment de plantilles dels centres de màxima complexitat i per atendre l'alumnat amb necessitats educatives a què s’havia compromès i publicat en l’Acord de Govern 70/2016.

Ja ho vam dir, no era una reassignació de recursos eren noves retallades de drets.

Els sindicats sotasignats seguirem lluitant per la recuperació dels drets que ens estan arrabassant:

  • Rebutgem absolutament aquesta nova retallada i exigim la no-aplicació de la reducció de plantilles als centres públics presentada a la Mesa Sectorial del 13 de juny.
  • Exigim la reversió de les retallades aplicades a l’ensenyament públic des del 2012 i la millora de la seva qualitat.
  • Reclamem l’anul·lació dels punts de l’acord de govern on s’elimina la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys i el cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats.
  • Emplacem el Govern a prendre les mesures executives i les propostes legislatives necessàries, en absència de pressupostos, que revoquin aquestes noves retallades.

Volem mostrar enèrgicament la nostra indignació davant d’aquest nou atac a l’ensenyament públic. No permetrem que la situació política actual condicioni i faci servir com a moneda de canvi l’ensenyament públic i les condicions laborals dels professionals de l’educació, tot posant en perill la qualitat dels nostres centres per la manca de recursos anunciada. És necessària la mobilització de tothom per aturar aquest degoteig constant de retallades. Plou sobre mullat!!!
PROU RETALLADES A L’EDUCACIÓ!!!


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Comunicat unitari: noves retallades a l'ensenyament públic
0/5 (0)
salvador-9e5 diu...
Què tal una vaga parcial de dues o tres horetes cada dia el curs vinent? D\'aquesta forma no ens poden descomptar tot un dia sencer i tocaríem els nassos igualment. Això sí, de caràcter indefinit: fins assolir els nostres objectius.
15 juny 2016 23.57
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal