Nova agressió del Departament a l'FP pública0

1079 17/06/2016, 09:20       #Comunicats,

El Departament continua desplegant la Llei 10/2015 de FQP, que suposa la privatització de l'FP i el deteriorament de les condicions laborals del professorat. S'incrementen les tasques del professorat, es donen nous poders a la direcció i s'indueix a l'assessorament per part d'empreses privades i altres organitzacions, patronals i grans sindicats.

Com ja vam denunciar des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) a l'info 147, el desplegament de la Llei 10/52015 de formació i qualificació professionals (LFQP) facilita l'entrada a l'FP d'empreses i altres organitzacions, implica l'augment considerable de noves tasques per al professorat d'FP i incrementa l'autonomia dels centres, entre d'altres qüestions.

El Departament ha proposat, a l'esborrany de "Documents per a l'organització i gestió de centres", un nou document que regula el serveis d'assessorament i reconeixement acadèmic a l'FP on dóna potestat al director del centre per designar el professorat que realitzarà l'assessorament a l'alumnat. Aquest professorat tindrà l'obligació d'assessorar fins a 60 persones per curs, i aquestes tasques formaran part de l'horari fix no lectiu de permanència al centre. Per cada hora setmanal de dedicació, el professorat haurà d'assessorar 10 alumnes al llarg del curs. Si tenim en compte que de les 8 hores d'horari fix 2 hores acostumen a ser de reunions, les altres 6 hores poden ser assignades a aquestes tasques sense remuneració extraordinària.

S'incrementa el poder de la direcció per fer i desfer dins del centre al seu gust sense control extern, ja que podrà donar "premis" econòmics al professorat, que en el cas de tenir assignats més assessoraments que els que es poden fer dins l'horari fix cobrarà el que determini el director, un màxim de 60€ per assessorament extra que és el preu públic per assessorament que determina l'Ordre ENS/270/2012 i que satisfà l'usuari.

Les noves instruccions incentiven que l'assessorament el facin empreses, patronals, grans sindicats i d'altres organitzacions. Ja que deixa al seu arbitri el fet de cobrar o no pel servei, on aniran els usuaris? A un centre públic on han de pagar, o a grans sindicats que ho oferiran com a servei per als afiliats o a canvi del seu vot?

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) proposem:

  • Que l'assessorament tingui la consideració de tasca lectiva per al professorat.
  • Que en el cas de pagament de l'assessorament al professorat es fixi la quantitat a percebre igual al preu públic, per evitar l'arbitrarietat de les direccions.
  • Que només pugin realitzar l'assessorament altres entitats quan no hi hagi centres públics que ho facin per aquella família professional a la comarca en qüestió.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal