Adults: una subvenció "fantasma"?2

1346 13/10/2016, 08:44       #Comunicats,

A la mesa sectorial del passat 5 d’octubre, el Departament va presentar les modificacions que comportarà, per al personal docent destinat als centres d’adults, la subvenció que el Fons Social Europeu -FSE- atorga a aquests ensenyaments. Ben lluny de dissipar els dubtes que havien sorgit sobre la destinació de l’import d’aquesta subvenció, les explicacions de l’alt càrrec del Departament en aquesta reunió no van sinó contribuir a confirmar-los i, fins i tot, a agreujar-los. Això fins que, finalment, tot va quedar clar.

Teníem notícia que, a finals del curs passat, «emissaris» de Via Augusta s’havien desplaçat als diferents serveis territorials per reunir-se amb els responsables dels centres d’adults. Els van explicar que hi havia aquesta subvenció europea i quines serien les tasques administratives que, en concepte d’aplicació i seguiment d’aquesta subvenció, s’afegien a les ja habituals d'aquests centres a tot Catalunya. Ara bé, més enllà d’aquesta feina extra -una autèntica duplicitat administrativa-, justificada pels requisits de la subvenció, el que no va quedar gens clar fou en què repercutiria la subvenció en aquests centres que, almenys sobre el paper, en són els teòrics destinataris.

Més enllà d’alguns comentaris críptics, tota resposta a la pregunta sobre el destí d’aquest diners remetia a la recurrent argumentació segons la qual el Departament d’Ensenyament ja està prestant aquest servei.

Així doncs, quedava clar que hi hauria més feina –la nombrosa paperassa que genera la justificació administrativa dels ensenyaments subvencionats, que són els mateixos que ja s’estaven impartint-, però també que l’import de la subvenció no havia d'anar necessàriament als centres d’adults -ni al Departament d’Ensenyament, es va arribar a dir-, perquè era un servei que ja s’estava prestant, però que ara el FSE subvencionaria. Clar i català: es concretava la feina extra que havia de justificar les subvencions, però del «blat de moro», res de res. Com a molt, vaguetats i declaracions de bones intencions. L’import de la subvenció?: 305.000.000,00€ en quatre anys. És comprensible que, amb aquests antecedents, esperéssim la mesa sectorial amb autèntica expectació, perquè estàvem segurs que tot això s’aclariria. I sí, certament dues coses van quedar clares: l’import de la subvenció -305 milions d’euros-, i el destí d’aquesta quantitat -les arques de la Generalitat. Així doncs, la cosa està clara: se sap on aniran a parar els diners, però no a què es destinaran.

No val a dir que el servei ja s’està prestant. I menys encara si tenim en compte que a Catalunya només es destina a educació el 2,7% del pressupost, el percentatge més baix de tota Europa, o que la reversió de les últimes retallades suposaria uns 125 milions d’euros. Exigim una gestió clara i transparent d’aquests fons, i que s’assignin a la finalitat per a la qual han estat concedits. Ho seguirem atentament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: Adults: una subvenció "fantasma"?
0/5 (0)
xavier-986 diu...
Doncs si que estem ben posats!
14 octubre 2016 09.05
salvador-9e5 diu...
Aquests diners es destinaran per fer la hisenda catalana i les oficines tècniques a l\'estranger (ambaixades) tal i com s\'han destinat els diners que ens deuen de les pagues dobles del 2013 i 2014. És a dir, per construir estructures d\'estat abans de consultar al poble amb un referèndum legal.
13 octubre 2016 21.01
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal