En memòria de l'Abel: concentració el 20 d'abril a la Plaça Sant Jaume a les 19:000

1242 05/04/2017, 14:31       #Violència escolar, #Salut laboral, #Mobilitzacions,

El proper 20 d’abril farà dos anys de la mort per homicidi (Homicidi: mort causada a una persona per una altra - Font: DIEC2) de l’Abel Martínez Oliva un fet «aïllat», en van dir en el seu moment. Tan aïllat que fins i tot va suscitar la tristement cèlebre frase de l’aleshores Consellera Rigau: "Ha mort un professor, però hi ha una víctima, l’alumne". Una afirmació que dóna una idea molt clara del concepte que la Sra. Rigau i els seus tenen de la docència. Avui, dos anys més tard d’aquells luctuosos fets, els «seus» segueixen regatejant miserablement el preu de la vida d’un professor que va morir per haver exercit responsablement les seves obligacions. Però resulta que no hi ha nexe causal, ve a dir el dictamen 50/2017, entre la condició de professor de l’Abel i la seva mort per la ganivetada que li clavà un alumne al passadís de l’institut. Quines coses!

I és que, sobretot, la mort de l’Abel els resulta anguniosa perquè el seu record és molest, molt molest. No pas pel dolor que els evoqui recordar els fets, ni tampoc per les eventuals irresponsabilitats en què puguin haver incorregut com a Administració, sinó molt especialment perquè la mort de l’Abel és una taca negra enmig de l’idílic món educatiu que ens estan venent com si fos un conte de fades en el qual els nens venen en cigonya de París. Una realitat educativa plena de fingiments, d’ocultacions de la veritat, d’eufemismes i de mesquineses. Molt especialment ara, que s’està perpetrant un model d’escola inclusiva concebut exclusivament amb finalitats d’estalvi econòmic i que comportarà l’ecolarització reglada d’alumnes diagnosticats; molt especialment ara, dèiem, els interessa més que mai que no se’n parli, que s’oblidi…

Nosaltres no oblidem. Per això estarem el 20 d’abril a la Plaça Sant Jaume recordant l’Abel i denunciant que la Generalitat no respon.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal