Les noves mesures en la gestió de la Borsa i les adjudicacions d'estiu precaritzen encara més les condicions laborals dels interins0

3943 08/05/2017, 12:55       #Interins i substituts, #Adjudicacions d'estiu,

Els darrers canvis introduïts pel Departament d'Ensenyament en la regulació de les adjudicacions provisionals i la modificació de dades de la borsa precaritzen encara més les condicions laborals del professorat interí i substitut.
Per una banda, el Departament obliga tots els interins amb serveis prestats a participar obligatòriament en la fase d'elecció de centres. Aquesta obligatorietat és introduïda o eliminada cada any pel Departament segons la seva conveniència sense oferir a canvi cap millora laboral ni d'estabilitat als més de 50000 candidats que componen aquest col·lectiu.

Però aquest no és, ni de bon tros, l'únic canvi que ens ha sorprès en el nou redactat de la Resolució d'adjudicacions provisionals. A la inclusió de més supòsits en la fase prèvia de l'adjudicació i a la introducció de l'entrevista com a mètode de selecció per ocupar llocs específics hem d'afegir-hi un altre que menyscaba seriosament els drets laborals: la modificació en la presa de possessió dels interins en situació d' incapacitat temporal o llicència per maternitat/adopció.

En concret, el personal interí nomenat que tingui vigent una llicència d'infantament, adopció o incapacitat temporal no gaudirà dels efectes econòmics ni administratius fins la seva presa de possessió al centre. És a a dir, el Departament transfereix a la Seguretat Social la responsabilitat a l'hora de retribuir econòmicament els treballadors, es desfà de qualsevol vincle fins a la seva incorporació a la feina i no aclareix si el temps que transcorre fins a aquesta data computarà com a serveis prestats a borsa.

Per altra banda, les modificacions introduïdes en la gestió de la borsa de treball incrementen encara més els greuges cap als funcionaris interins. A partir d'ara els professorat inscrit no podrà "congelar" el número de borsa pel fet d'estar ocupant un altre lloc de treball. Aquesta mesura condiciona els candidats a tenir una dependència exclusiva de la borsa de treball quan, en la majoria dels casos, se'ls ofereix una feina temporal i sense garantia de continuïtat.

En contra de les recents sentències que arriben dels tribunals europeus i que insten les administracions a oferir més estabilitat al col·lectiu de treballadors interins, l'Administració fa un pas enrere i incrementa la precarització i la temporalitat sense adoptar cap compromís de millora en un futur. El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) rebutja fermament la línia d'actuació del Departament i reivindica mesures que incrementin l'estabilitat i la igualtat en drets laborals del professorat interí i substitut.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal