La calor, el cinisme i la mala fe3

2750 15/06/2017, 14:11       #Opinió, #Mobilitzacions,

L'onada de calor sembla que ha afectat les circumvolucions cerebrals d'alguns. I no és una broma. A la Comunitat de Madrid, davant la teòrica activació del pla de vigilància contra la calor, un alt càrrec ha recomanat que als col·legis i instituts els alumnes es dediquin a fer vanos de paper, tot argumentant que pot ser una teràpia “ocupacional” molt important. Unes declaracions que susciten el dubte si se'n fot o si ha estat víctima d'un trastorn mental com a conseqüència de la calorada.

Sigui com sigui, aquí a Catalunya també ens està afectant la calor, i molt. De moment, sembla que en comptes de proferir bajanades, aquí han optat pel silenci, com si la calor no anés amb nosaltres. Però igual que a la Meseta, sembla que les lleis i els protocols són merament decoratius i per a poca cosa més. Perquè estan plenes de reserves i subterfugis que, a la pràctica, n'eludeixen el seu compliment. Sembla que fins que no ens estiguem coent a foc lent a les aules -alumnes i professors-, cap autoritat considera necessari ocupar-se'n. I les queixes, doncs això, que no n'hi ha per tant. És clar que les coses no es veuen igual des d'una aula prefabricada que des d'un sumptuós despatx amb l'aire condicionat a tota pastilla. Sembla que l'únic que compta és que els alumnes estiguin al centre durant l'horari escolar, sense que importi massa el qui hi faci o hi deixin de fer. Com sempre, feta la llei, feta la trampa; aquí també.

Si els responsables de vetllar pel compliment de la normativa són els primer que n'impedeixen la seva aplicació, la pregunta és què ha de passar per tal que s'ocupin del problema? Perquè una cosa està clara: a determinades temperatures, no es pot fer classe ni es pot romandre a l'aula. I volen canviar el calendari escolar i fer classes el juliol com a Finlàndia? I com s'ho faran? Dotaran les aules amb aire condicionat o implantaran per decret el clima de Finlàndia? Potser ens diran que ens portem el vano de casa. Nosaltres els exigim que compleixin i apliquin la normativa, sense subterfugis.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (3)

Esteu opinant sobre: La calor, el cinisme i la mala fe
0/5 (0)
jose francisco-4fd diu...
Pues sí podrien haver fet jornada intensiva durant tot el mes de juny.
21 juny 2017 16.08
joan-e6f diu...
On queda l\\\'autonomia de centres? No pot, un institut, adaptar l\\\'horari de l\\\'última setmana, com es feia abans, per evitar la tortura de 6 hores diàries de calor imtensa sense que els alumnes tinguin res a fer...?
19 juny 2017 20.55
salvador-9e5 diu...
Una altra cosa més a afegir a la llarga llista de reivindicacions: modificació del dia de finalització de les classes (o s\'avança dues setmanes o es fa mitja jornada durant el juny).
15 juny 2017 21.09
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal