L'aparença del professorat0

2021 27/06/2017, 10:27       #Mobilitzacions,

El Departament d'Ensenyament es va comprometre, fa un temps, a vetllar perquè el procediment de provisió de llocs de treball “específics” que té lloc cada estiu (Les “adjudicacions provisionals”) fos més transparent i objectiu que en cursos anteriors. Així doncs, es pot trobar a les webs dels diferents serveis territorials la llista (enorme) de llocs que cal proveir mitjançant entrevistes amb les direccions. No cal repetir què pensem d'un tal procediment per a proveir llocs de treball públics. No debades en el seu moment el Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) va impugnar judicialment el desastrós Decret de provisió de llocs de treball que permet aquesta mena de pràctiques absolutament impròpies d'una administració moderna i democràtica.

A més de la llista es pot trobar un “protocol” per tal de conduir el procediment de l'entrevista mitjançant la qual les direccions dels centres han de seleccionar el personal adient per a les vacants que s'han “reservat” a tal efecte. Apart del toc humorístic involuntari d'alguns dels perfils docents inventats ad hoc -el millor és el perfil consistent en tenir dues especialitats, que “s'acredita”...tenint dues especialitats!, per no dir res del perfil de “biblioteca”....- el que més sorprèn és el formulari que cal omplir en cada entrevista. Inclou un apartat de valoració que cal omplir amb la “valoració” de les titulacions i l'experiència docent dels aspirants. No arribem a entendre com es pot “valorar” una titulació. O es posseeix o no. I el mateix val per a l'experiència docent. Es té o no.

Però el que realment demostra la veritable intenció del document i de pas, la condició moral del seus responsables es troba, convenient amagat en una nota a peu de pàgina (la segona), que citem sencera:

" Heu de recollir tota la informació rellevant o destacable de la persona entrevistada, en relació amb el lloc que cal ocupar, que no s’hagi especificat en els apartats anteriors. Així mateix, també es pot incloure la informació sobre l’adequació de la persona a l’entrevista i en la vessant comunicativa: aparença, expressió personal, actitud, habilitats comunicatives i d’interacció, etc."

L'aparença? En algunes infamants ofertes laborals que es troben a la premsa, hi ha requisits d'aquesta mena. “Bona presència” és dels menys brutals. En anuncis de treball de locals d'oci nocturn s'han trobat - i denunciat - especificacions més repugnants que no repetirem. Però cal dir que, si més no, aquestes ofertes laborals publicades per veritables antropoides tenen un avantatge. Deixen clar quina mena d'aparença es demana per a servir copes en un bar. El Departament no té ni aquest detall amb el professorat. Serà cada equip directiu el que jutjarà sobre l'aparença dels candidats, en l'exercici de la seva autonomia.

Demanem, un cop més, la retirada del decret de plantilles, dels perfils docents, de la contractació “digital”. Si més no, exigim la retirada immediata d'aquest document infame. Tampoc sobraria que el Departament d'Ensenyament controlés què publica i als responsables.

(ADJUNTEN EL DOCUMENT)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal