Comunicat: Sobre l'increment d'hores de guàrdia0

2539 20/09/2017, 10:26       #Normativa i legislació, #Mobilitzacions, #Mesa sectorial, #18i24,

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) va ser l'únic dels sindicats presents a la Mesa sectorial que no va signar l'acord del 31 de gener amb el Departament d'Ensenyament, perquè el considerem un engany al professorat de secundària. Una de les suposades "millores" d'aquest acord consistia en el intercanvi d'una hora lectiva per una hora de permanència en horari fix. Cap reducció, ni retorn a l'horari anterior a les retallades.

A molts centres s'ha produït aquest curs un increment de les hores de guàrdia assignades –generalment d'una hora més- com a conseqüència de l'aplicació abusiva d'aquest «acord» que augmentava les hores complementàries subjectes a horari fix. Tot i així, cal dir que el text d'aquest acord -i la normativa d'inici de curs- especifica clarament que aquesta hora d'increment no podia ser de guàrdia ni d'atenció directa a l'alumnat.

Atès que no es pot demostrar que l'hora incrementada s'ha convertit en una guàrdia, a menys que les nou hores complementàries ho fossin, no es pot demostrar de manera fefaent que l'hora més de guàrdia sigui precisament «aquella». Ara bé, hi ha tanmateix elements força indiciaris, i quants indicis fan falta per convertir-se en prova?

En molts casos, el nou horari ha afectat a la pràctica totalitat del claustre de professorat, i també en molts casos les queixes i la protesta conjunta han aconseguit que la directiva rectifiqués i reduís aquestes guàrdies. No cal dir noms d'instituts, però ens consta que així ha estat.

I quin és l'indici que hauria de fer sospitar que aquesta hora de més s'ha reconvertit en guàrdia? Doncs, simplement, que a l'horari d'enguany s'inclogui una guàrdia més que el curs passat. Si és així, cal reclamar que aquesta hora de guàrdia decaigui. El Sindicat Professors de Secundària recomana, per tant, que els afectats demanin a llurs direccions la retirada de l'hora de guàrdia de més. En cas que aquesta sol·licitud no sigui atesa, caldria presentar la corresponent reclamació per escrit a la direcció, adjuntat una còpia de l'hora del curs passat i una de l'actual, a més de l'esment de la norma que s'entén vulnerada, inclosa als Documents per a l'organització i la gestió dels centres. Personal docent, p.4, que diu:

"L’increment d’1 hora no lectiva, de permanència al centre en l’horari fix respecte a les del curs 2016-2017, no ha de comportar, en cap cas, increment d’assignació d’hores de guàrdia o vigilància als professors, sinó que ha d’estar destinat a desenvolupar tasques que contribueixin a consolidar el projecte educatiu i aportin qualitat al treball del centre, com coordinacions, tutoria d’alumnes o reunions amb les famílies."

http://educacio.gencat.cat/documents/IPCNormativa/DOIGC/ORG_Personal_docent.pdf


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal