Oposicions sí, estabilitat també0

2385 14/02/2018, 11:23       #Oposicions, #Mobilitzacions, #Interins i substituts,

En la mesa tècnica del 31 de gener el Departament, a banda d’anunciar les properes convocatòries d'oposicions, va deixar clar que no pensa en mesures de protecció per als interins no aprovats. Al·lega que mai no hi ha hagut una sortida important de treballadors del sistema perquè el percentatge d’aprovats que no treballen és molt baix i que no poden tenir gent contractada sense feina, un cop les places siguin estabilitzades pel personal funcionari de carrera.

El personal interí és un 40% de la plantilla, en bona part per la manca de convocatòries de places. Molts porten anys treballant a l'ensenyament, hi estan invertint la seva vida laboral malgrat les arbitrarietats i l’especial maltractament que van patir en el període de retallades. La seva vàlua professional està demostrada i per les circumstàncies vitals en què es troben en moltes ocasions no poden treure el temps necessari per preparar les oposicions.

Davant d'aquesta situació, el Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) considera que cal una solució equilibrada que reconegui el dret de tothom a entrar en la docència pública, però també l’obligació moral del Departament amb els seus treballadors interins, ja que és el responsable directe de la situació creada. Això passaria, en primer lloc, per facilitar un nombre de places elevat per accés restringit o un sistema similar i, per altre, assegurar que les places que es mantindran per al personal interí seran adjudicades de manera objectiva i transparent per a què les persones que estiguin a la llista tinguin la garantia que no sortiran perquè les places s’estiguin repartint de manera local i arbitrària. Cal tornar a donar màxima rellevància al número de llista, que tothom baixa amb el temps treballat -l'única mesura que garantiria una mica de justícia en el repartiment de la feina- i que les places siguin realment d’accés a tothom que tingui els requisits.

Val a dir també que la política de desconfiança del Departament amb el seu personal i d’inestabilitat màxima derivada d’una llista de funcionament insegur respecte a la projecció professional futura, està tenint com a resultat que moltes especialitats estiguin sense gent i que cada cop es produeixin més renúncies. En aquest sentit el període de prova del personal novell ha esdevingut una altra loteria més dintre d’un sistema cada cop més opac.

El Sindicat de Professors de Secundària (aspepc.sps) vol manifestar el seu compromís amb els docents interins i substituts de secundària i es compromet a continuar lluitant pel reconeixement de la seva feina, per la seva estabilitat i el manteniment dels seus drets laborals.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal