Comunicat sobre la vaga del 8 de març1

2300 21/02/2018, 09:05       #Mobilitzacions,

El proper 8 de març s’han convocat mobilitzacions de diferents tipus, incloent-hi una vaga, per tal de reivindicar el dret a la igualtat de la dona tant en el món laboral com en el social i cultural.

El Sindicat de Professors de Secundària (aspepc.sps) ha treballat sempre per a què aquesta igualtat sigui real i no una pura imatge. Ha defensat que els llocs de treball s’han d’adjudicar objectivament per evitar les diferents discriminacions que es produeixen quan s’atorga a dit i sense control, sent una de les causes de la reducció de nombre de dones en les escales jeràrquiques superiors.

L’aplicació i desenvolupament normatiu dels decrets de la LEC han suposat un pas enrere en aquest sentit. L'estiu passat ens feiem ressò de la queixa d’algunes dones embarassades a les qual se'ls havia negat la continuïtat, en alguns casos al·legant directament l’embaràs i en d'altres de manera més subtil. La lactància, les reduccions de jornada i altres permisos vinculats a la conciliació estan rebent més pressió per a què el seu ús no tingui l’abast que permet la llei. Falta, però, perdre la por a fer les denúncies concretes davant de fets clarament il·legals.

Per altra banda, els últims anys hem patit a ensenyament un retrocés en la jornada, salari i prestigi molt considerable que requereix una denúncia específica, una reflexió acurada i que ens interpel·la a tots d’una manera lacerant. És cert que hi ha d'altres factors del context global però també que se segueix el patró dels sectors laborals que es femeinitzen. Així trobem que mentre les condicions laborals dels docents, metges, infermeres i diferents auxiliars han caigut en picat, no ha estat així en les escales del cos directiu que, ben al contrari, ha vist incrementat el seu estatus laboral i tampoc en altres sectors públics com ara els mossos o els bombers encara formats majoritàriament per homes.

No es tracta d’una guerra entre homes i dones com molt interessadament es vol fer creure. No podrem qualificar la nostra feina i millorar les condicions de tots els que en formem part, sense prèvia conciència de la injústicia generada i de tots els factors que hi han interactuat en contra. El mercat laboral actua com un continuum, i defensar la millora de qualsevol sector o aspecte laboral, és pressionar tot el sistema a l’alça.

Davant de tot l’exposat, el Sindicat de Professors de Secundària (aspepc-sps) considera que està bé el que cacascú decideixi, en l’exercici de la seva llibertat individual, tot i que no pot deixar de denunciar que les propostes fetes, amb baralles sindicals incloses, tenen un punt autopublicitari i de banalització del discurs i de la vaga que, amb la complicitat dels mtijans de comunicació, pot acabar sent contraproduent per a la mateixa causa perseguida.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Comunicat sobre la vaga del 8 de març
0/5 (0)
salvador-9e5 diu...
Jo només faré vaga si és indefinida i amb uns objectius de caràcter laboral que afectin directament a la nostra professió. I amb això no vull dir que estigui d\'acord amb que les dones cobrin de mitjana menys que els homes a igualtat de treball. En la nostra professió això no es dona ja que la igualtat és TOTAL. No obstant, hi ha molts altres motius per fer vaga i el sindicat passa olímpicament. Fins quan?
21 febrer 2018 13.49
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal